Resipi Panettone Tradisional OLIVIERI 1882 Menjadi Vegan untuk Krismas – vegconomist

Pakar panettone Itali OLIVIERI 1882 sedang melancarkan panettone vegan yang semula jadi untuk perayaan percutian Itali yang asli. Baru Kek Krismas Vegan adalah 100% disediakan dengan tangan, menurut Olivieri.

Tinjauan mendedahkan bahawa satu daripada empat pengguna di seluruh dunia mengenal pasti sebagai flexitarian, dan separuh daripada pengguna di seluruh dunia berminat dengan makanan atau minuman berasaskan tumbuhan. Dengan adanya trend ini, jangkaan jualan vegan adalah tinggi untuk Krismas ini.

“Dipuja oleh orang Itali selama berabad-abad, panettone menjadi pilihan hidangan percutian bel paese. Roti manis yang tinggi dan berbentuk kubah secara tradisinya memerlukan mentega dan telur, tetapi Olivieri 1882 menganggap klasik bermakna vegan boleh menikmati kek mereka dan memakannya juga!” kata syarikat itu.

sekeping panettone dengan kismis dan buah-buahan kering
© OLIVIERI 1882

Menukar bahan haiwan

OLIVIERI 1882 telah membakar panettone selama enam generasi, dan musim Krismas ini menandakan kali pertama “bahan haiwan bertukar tempat dengan alternatif berasaskan tumbuhan”.

Tafsiran semula panettone syarikat dibuat dengan bahan mentah berkualiti pertama dan teknik penapaian lama. Resipi tanpa haiwan menggantikan mentega dengan minyak bunga matahari, air dan mentega shea perdagangan adil dan menggunakan emulsi lesitin air dan bunga matahari untuk menggantikan kuning telur. Ia termasuk kismis sultana dan vanila Bourbon Madagascar untuk mengekalkan aroma dan perisa panettone asli.

“Kek Krismas Vegan ialah kek Krismas peribadi kami, disediakan tanpa menggunakan bahan haiwan. Ia mempunyai masa ragi dua kali lebih daripada 48 jam, dibuat hanya dengan doh masam hidup dan diisi dengan Sultanina sultanas 5 mahkota Australia dan titik hitam vanila Bourbon Madagascar di dalamnya. Teksturnya sangat lembut, rasanya elegan tetapi padat,” kata syarikat itu.

OLIVIERI 1882 Vegan Christmas Cake dijual secara runcit di tapak web syarikat dan boleh dihantar kepada pelanggan di Eropah dan Amerika Syarikat. Produk ini tersedia untuk tempahan sahaja, dengan penghantaran Krismas bermula pada 12 Disember.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *