Resipi Vegan Thanksgiving – Lazy Cat Kitchen

Walaupun saya masih mempunyai sekurang-kurangnya empat resipi baru yang sesuai untuk perayaan dan saya berjanji untuk mengeluarkannya sebelum 24 November, saya mendedikasikan siaran bulat ini kepada semua pembaca saya yang pemikiran mereka beralih ke perayaan Kesyukuran yang akan datang. Begitu juga dengan Krismas, atau mana-mana perayaan keluarga besar dalam hal ini, bukan selalu mudah menjadi vegan di meja Kesyukuran, tetapi ia benar-benar berbaloi. Sama ada anda meraikan di halaman anda sendiri, dan oleh itu membuat peraturan, atau pergi ke rumah orang lain, adalah baik untuk bersedia.

Semoga semua orang di sekeliling meja akan mengalu-alukan dan menghormati pilihan anda untuk tidak makan produk haiwan, tetapi walaupun anda tidak bernasib baik, memakan makanan vegan akan membuatkan anda berasa lebih termasuk dan mungkin akan meyakinkan mereka yang tetap tidak menerima atau malah bermusuhan. veganisme bahawa makanan vegan hanyalah makanan. Ia menyediakan sama banyak rezeki dan keseronokan seperti mana-mana makanan dan pastinya boleh menjadi sama lazat seperti apa-apa bukan vegan. Berikut adalah beberapa hidangan yang akan menjadikan anda pengalaman Vegan Thanksgiving yang lazat.

Bahagian tengah

Bahagian tengah meja sentiasa menjadi cabaran terbesar apabila melibatkan meja perayaan yang bebas daripada produk haiwan. Terdapat pelbagai kemungkinan di sini, tetapi pilihan peribadi saya ialah pastri puff dibalut Vegan Wellington menampilkan bahagian dalam berasap & berperisa yang dikelilingi oleh lapisan duxelles cendawan wangi. Ia tidak cepat dibuat tetapi ia tidak terlalu rumit untuk dibuat. Selain itu, anda boleh (dan sepatutnya – mereka menjadi lebih baik untuk itu) membuat kuah, duxelles dan bit log terlebih dahulu, bungkusnya dalam pastri dan bakar pada hari itu. Jika anda mencari yang kurang intensif buruh, apa kata cuba Giant Vegan Sausage Roll – ia mungkin kedengaran sentuhan yang tidak konvensional, tetapi sebenarnya tidak.

Jika kedua-dua pilihan ini tidak menarik, bagaimana pula dengan mana-mana hidangan berikut? Ia menampilkan pelbagai inti dan pelbagai perisa dan tekstur. Jika anda tidak bercadang untuk meraikannya dalam khalayak ramai, tetapi masih mahu meraikan majlis itu entah bagaimana, individu Thanksgiving Pithiviers ini akan menjadi pilihan saya.

Sesalur kuasa

Jika anda menginginkan sesuatu yang kurang seperti ‘daging’ konvensional & dua hidangan sayuran, bagaimana pula dengan membuat hidangan gaya kaserol yang besar dan menjemput semua orang untuk menyelam?

Atau jika penyediaan hidangan Kesyukuran memberi anda rasa merinding, bagaimana pula dengan hidangan bersama di mana anda mengikat semua rakan makan anda untuk membuat hidangan bersama anda!?!? Lagipun semua orang kena makan kan? Pembahagian buruh semacam itu sangat mudah dicapai apabila membuat pelbagai jenis ladu, sebagai contoh. Kami melakukannya dengan rakan-rakan sekali untuk Krismas dan ia sangat menyeronokkan – membuat lebih 200 pierogi bersama-sama sambil berbual dan menghirup wain yang direnung adalah lebih diingati daripada hidangan itu sendiri – mungkin kerana kualiti pembuatan ladu anda nampaknya semakin merosot semakin banyak wain anda minum 😉

Sisi

Anda tidak boleh salah dengan menyediakan sekumpulan sisi yang lazat dan menggabungkannya antara satu sama lain untuk rasa dan tekstur yang benar-benar letupan. Terdapat begitu banyak pilihan, sukar untuk tidak menjadi pening dan tidak pasti. Saya mempunyai tiga lagi bahagian yang menarik di lengan saya pada minggu hadapan atau lebih, tetapi sementara itu di sini terdapat sekumpulan yang anda mungkin suka rupa.

salad

Anda memang inginkan sesuatu yang hijau dan rangup di antara semua makanan kaya yang anda akan nikmati, tetapi ia tidak perlu membosankan. Berikut adalah beberapa kegemaran saya…

pai

Jika anda mencari pai tradisional untuk mengakhiri hidangan, berikut ialah sekumpulan resipi yang mungkin anda ingin lihat. Pai pecan dan pai epal ialah kegemaran peribadi saya dan saya boleh memilikinya pada bila-bila masa sepanjang tahun…

Lain-lain perkongsian pencuci mulut

Jika pai bukan perkara anda – siapakah anda!? – kemudian mungkin tart, dulang brownies mewah atau tiramisu mungkin lebih menarik perhatian anda? Berikut beberapa kegemaran peribadi saya…

Pencuci mulut individu

Jika anda bukan seorang tukang roti yang berminat, atau mungkin meraikan dalam kumpulan kecil, pencuci mulut individu mungkin lebih sesuai.

Makanan ringan

Saya cukup pasti bahawa anda tidak begitu mungkin memerlukan sebarang makanan ringan, tetapi berikut adalah beberapa idea untuk berjaga-jaga…

Saya harap anda akan menikmati pusingan ringkas ini dan ia akan mencetuskan beberapa idea hidangan Kesyukuran untuk anda dan jika anda mempunyai sebarang soalan tentang mana-mana resipi ini, hubungi saya di Instagram atau Facebook atau tinggalkan komen di bawah resipi dan saya akan mendapat kembali kepada anda secepat yang saya boleh.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *