Roquette Melancarkan Bahan Kacang Organik Baharu untuk Makanan Sihat dan Mampan – vegconomist

Roketpeneraju global dalam ramuan berasaskan tumbuhan, melancarkan barisan bahan kacang organik baharu dengan rangkaian kanji kacang organik dan protein kacang kacang terpencil yang disesuaikan untuk kategori pemakanan khusus, bukan tenusu atau daging alternatif.

Barisan baharu ini adalah sebahagian daripada penyelesaian syarikat untuk pelanggan yang memfokuskan pada membangunkan produk dengan bahan organik untuk bersaing dengan permintaan yang semakin meningkat untuk makanan yang sihat dan mampan. Awal tahun ini, syarikat itu melancarkan NUTRALYS, satu lagi rangkaian protein bertekstur organik untuk pasaran EU dan AS.

Naib Presiden Kanan Protein Tumbuhan di Roquette, Jeremy Burks, berkata: “Pasukan kami mencipta produk hebat ini berdasarkan keperluan pengguna dengan memanfaatkan kepakaran lama kami dalam protein tumbuhan dan kacang polong. Pelancaran ini, hanya lima bulan selepas protein bertekstur organik NUTRALYS®, mencerminkan cita-cita Roquette untuk mempercepatkan inovasi untuk mengikuti trend pengguna baharu dan untuk terus menjadi rakan kongsi pilihan bagi pelanggan yang berkongsi minat kami terhadap masakan berasaskan tumbuhan.”

burger dan memegang smoothie dalam balang kaca di tangan pada festival makanan jalanan.  Wanita boho gembira menggigit burger dengan minuman di jalan musim panas
© Roket

Rangkaian petani kacang Kanada

Roquette mendakwa ia bergantung pada rangkaian petani kacang organik di seluruh Kanada yang menjamin kualiti bahan dan rantaian bekalan yang stabil. Kacang organik diproses menjadi protein atau kanji dalam “tumbuhan terkini” yang dibuka oleh Roquette untuk pengeluaran bahan organik yang terletak di Portage la Prairie, Kanada, jelas syarikat itu.

“Dari Amerika ke Eropah, dari lapangan ke pinggan, kami mahu menyediakan bahan organik asal yang dipercayai, dan petani adalah bahagian penting dalam strategi organik ini. Kami tahu dari ladang mana kacang organik kami berasal kerana kami terlibat di seluruh rantaian nilai. Barisan kacang organik baharu ini merupakan satu peristiwa penting dalam revolusi makanan yang sangat komited kepada Roquette,” tambah Burks.

Roquette melancarkan rangkaian bahan kanji kacang dan protein kacang di Amerika Utara, Mexico dan Eropah, dengan pelancaran dirancang untuk pasaran lain.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *