Salad Avocado Citrus Musim Sejuk – Lelangit Mudah

Salad alpukat sitrus musim sejuk yang segar dan cantik ini penuh dengan rasa! Hirisan oren berair di atas katil kangkung dengan alpukat berkrim, dan vinaigrette sitrus disiram di atasnya.

Salad alpukat sitrus di atas pinggan dengan garpu di dalamnya.

Salad musim sejuk untuk semua pencinta sitrus! Setiap gigitan salad alpukat sitrus ini dipenuhi dengan oren musim sejuk, walnut rangup untuk tekstur dan alpukat berkrim. Ia segar, cerah, dan salad yang sempurna jika anda ingin mencuba sesuatu yang baru!

Ia disiram dengan saus sitrus buatan sendiri yang menggunakan kedua-dua vinaigrette sitrus champagne dan jus oren segar untuk rasa masam! Perisanya ringan, mudah dibuat, dan sangat baik anda boleh menambahnya pada mana-mana salad yang anda suka.

Bersedia untuk membuatnya?!

Bahan-bahan – Apa yang Anda Perlukan

Di bawah anda akan menemui bahan-bahan yang anda perlukan untuk membuat resipi ini!

Bahan-bahan untuk salad alpukat sitrus di atas papan kayu.

oren: Bintang persembahan! Anda boleh menggunakan mana-mana jenis oren yang anda suka. Saya melakukan campuran oren darah dan tentera laut.

Avokado: untuk sentuhan tekstur berkrim!

Walnut: untuk menambah sedikit tekstur dan rangup. Anda juga boleh menggunakan hazelnut panggang atau pecan!

Kale: Saya menggunakan daun kangkung bayi organik tetapi anda juga boleh menggunakan bayam, arugula, atau sayur-sayuran campuran.

Bawang Merah: untuk sedikit semangat tambahan!

Jom Buat Vinaigrette Citrus

Untuk vinaigrette, anda memerlukan segelintir barang pantri, serta beberapa sitrus tambahan untuk percikan rasa. Inilah semua yang anda perlukan – mustard dijon, setengah oren, minyak zaitun, cuka sitrus, serbuk bawang putih, dan garam & lada sulah.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *