Salad Pesto Pasta – Gigitan Selatan

Resipi yang ringkas dan mudah untuk Salad Pesto Pasta ini menggabungkan pasta orzo dengan pesto basil, keju feta, bawang, buah zaitun, articok dan tomato untuk hidangan musim panas yang sejuk yang sesuai untuk BBQ anda yang seterusnya.

Pesto Pasta Salad dalam mangkuk

Kami suka pesto basil di rumah kami. Ia merupakan cara yang bagus untuk menambah banyak rasa kepada semua jenis perkara – sup, pasta, bruschetta, dan ia merupakan perapan yang bagus untuk ikan, daging babi dan ayam. Kacau sedikit ke dalam sos alfredo mungkin cara kegemaran kami untuk menggunakannya.

Dan sementara kami telah membuat banyak pesto buatan sendiri, kami suka mengambil bekas kecil pesto yang disejukkan itu dari kedai runcit juga. Barangan stabil rak juga bagus, tetapi versi peti sejuk kelihatan lebih segar.

Pesto Pasta Salad dalam mangkuk

Salad Pesto Pasta ini memanfaatkan salah satu bekas pesto basil segar yang disejukkan dengan menggabungkannya dengan lemon segar, pasta orzo, zaitun hitam, bawang merah, tomato, hati articok dan keju feta untuk menghasilkan rasa segar, ringan dan sejuk. ulam yang sesuai untuk musim panas – atau bila-bila masa sepanjang tahun, untuk perkara itu.

Pesto Pasta Salad dalam mangkuk

Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, saya sangat mengesyorkan mencari pesto yang disejukkan di atas barangan yang stabil di rak. Versi peti sejuk mempunyai rasa yang lebih segar dan mempunyai warna hijau yang lebih cerah – yang kelihatan hebat dalam hidangan ini.

Saya juga mengesyorkan membeli satu blok keju feta dan menghancurkannya sendiri. Feta yang anda beli sudah hancur nampaknya kurang rasa.

Pesto Pasta Salad dalam mangkuk

Seperti semua salad seperti ini yang anda boleh buat sedikit lebih awal dan simpan di dalam peti sejuk, saya sentiasa mengesyorkan untuk merasainya dan menambah garam dan lada tambahan sebelum menghidangkannya. Masa itu di dalam peti sejuk boleh berubah dan mengembangkan rasa dan selalunya salad akan memerlukan lebih sedikit perasa sebelum dihidangkan.

Jika anda inginkan sedikit kelainan, terdapat pelbagai pertukaran yang boleh anda lakukan. Anda boleh menukar zaitun Kalamata dengan zaitun hitam, mutiara mozzarella atau mozzarella potong dadu untuk feta, pasta lain untuk orzo, senarai itu diteruskan. Ia sangat mudah untuk disesuaikan. Anda juga boleh menambah sedikit ayam panggang dan menjadikan bahagian lazat ini menjadi hidangan ringan.

Kad Resipi

Salad Pesto Pasta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *