Salad Tali Kasut – Blog Resepi Murah

Salad yang dinamakan dengan tepat ini lebih lazat daripada jumlah bahagiannya. Lobak merah manis, buah zaitun masin dan ubi kentang rendang yang rangup digabungkan dengan tuna dan saus berkrim untuk membuat salad makan tengah hari atau potluck yang sempurna.

Salad tali kasut: Resipi salad yang MURAH dan mudah dengan lobak merah, tuna dan kentang bertali pendek. Klik untuk resipi.

Izinkan saya memperkenalkan anda kepada salah satu resipi salad kegemaran saya sepanjang masa: Salad tali kasut.

Ia tidak dinamakan tali pinggang kerana ia murah. Ia dinamakan shoestring kerana ia memanggil shoestring potato. Tetapi dalam apa jua cara – kos dan bahan-bahannya – menjadikannya salad yang dinamakan sempurna untuk kita yang mempunyai bajet yang sedikit!

Mengenai Resipi: Salad Tali Kasut

Inilah yang anda perlu tahu:

 • bahan-bahan: Salad tali kasut ialah campuran lobak merah yang dicincang, tuna, buah zaitun hijau dan mayo – dihiasi dengan batang kentang goreng Perancis. Kedengarannya mudah – dan memang begitu. Tetapi sesuatu tentang campuran bahan ini sangat lazat. Saya tidak boleh berhenti memakannya.
 • Ia murah: Salad ini sangat mesra bajet. Asasnya adalah lobak merah dan bahan-bahan selebihnya adalah staples pantri. Ini adalah hidangan kos rendah yang sesuai untuk dibawa ke perkelahan musim panas atau potluck.
 • Ia sihat: Jika anda cuba makan lebih banyak sayur-sayuran atau kurangkan karbohidrat, cuba salad ini. Anda pastinya boleh meninggalkan atau mengurangkan penggunaan batang kentang goreng Perancis jika anda mengikuti diet rendah karbohidrat atau paleo.

Salad lobak merah tali kasut: Dibuat dengan lobak merah, tuna dan kentang bertali kasut. MURAH dan mudah!

Lagi Resepi Salad Murah Dan Mudah

bahan-bahan

 • 5 lobak merah besar

 • 5-auns tin tuna, toskan

 • 1/4 cawan mayonis

 • 1/4 cawan hirisan buah zaitun hijau

 • 5-auns tin kentang goreng Perancis

 • 1 bawang hijau, dicincang

Arahan

 1. Menggunakan parut atau pemproses makanan dengan lampiran parut, parut lobak merah. Campurkan tuna dan mayonis.
 2. Kacau dalam kebanyakan zaitun hijau dan batang kentang. Gunakan selebihnya untuk diletakkan di atas salad. Teratas dengan bawang hijau.

Adakah anda membuat resipi ini?

KAMI SUKA MELIHATNYA! Kongsi foto anda di Instagram dengan hashtag #BlogResipiMurah

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *