Salah Faham Wiski untuk Debut ‘America’s First’ Hard Oat Nog untuk Musim Percutian

Pembuat bir wiski Salah Faham Wiski tidak lama lagi akan memperkenalkan apa yang dipanggil Oat Nog keras sedia untuk diminum pertama di Amerika. Bersedia untuk melancarkan musim gugur ini, Oat Nog Liqueur keluaran terhad akan menyediakan alternatif vegan yang mesra alahan kepada eggnog berasaskan susu dan krim tradisional.

“Kami telah melihat kategori susu alternatif berkembang dengan pesat sejak beberapa tahun kebelakangan ini jadi kami sangat teruja untuk menjadi sebahagian daripada inovasi”

Ciri-ciri Oat Nog Liqueur (14% ABV). Wiski Berempah Halia Salah Faham yang diadun dengan susu oat untuk memberikan rasa yang ringan, licin dan berkrim. Menurut jenama itu, Nog menyediakan alternatif yang ringan dan berperisa kepada eggnog tradisional, sambil bebas daripada alergen biasa seperti telur, laktosa, kacang dan gluten.

“Matlamat kami sentiasa untuk mengubah persepsi dengan produk yang rasanya sangat sedap sehingga membuatkan anda berfikir dua kali tentang sesuatu kategori,” kata Chris Buglisi, pengasas bersama Syarikat Misunderstood Whisky. “Pertama, ia menghimpunkan peminum wiski berperisa dan peminum wiski tradisional dengan Wiski Rempah Halia kami, dan kini menghimpunkan komuniti tenusu dan bukan tenusu dengan Oat Nog kami.”

Oat Tanpa Tenusu Nog
©Salah Faham Whisky Co.

Seperti wiski tradisional Misunderstood, Nog diadun dengan halia tulen dan diperbuat daripada bahan-bahan berkualiti dan sumber mampan, tanpa sirap jagung fruktosa tinggi atau pemanis tiruan. Mengikut rasa, Salah Faham mengatakan Nog menawarkan nota rasa biskut bourbon dan gingersnap dengan kemasan krim mentega dan rempah ratus.

“Unik dan lazat”

Oat Nog akan dijual pada harga $23.99 dan kini tersedia untuk penghantaran nasional AS di laman web Misunderstood; produk itu juga akan mula dilancarkan ke kedai arak di pasaran terpilih. “Kami sangat teruja untuk mengusahakan inovasi ini dan kami tidak boleh lebih teruja untuk berkongsi keluaran terhad pertama kami dengan pengguna, terutamanya dengan peminum telur tradisional,” kata JD Recobs, pengasas bersama Misunderstood Whiskey Co.

Wiski Halia
©Salah Faham Whisky Co.

Beliau menyambung, “Kami telah melihat kategori susu alternatif berkembang dengan pesat sejak beberapa tahun kebelakangan ini jadi kami teruja untuk menjadi sebahagian daripada inovasi dan mengeluarkan sesuatu yang unik (dan lazat) untuk musim gugur dan musim sejuk. Walaupun Salah Faham Oat Nog ia lebih baik dinikmati secara sejuk atau di atas ais, kami juga berpendapat ia akan menjadi asas yang bagus untuk koktel bermusim. Ya, kami bercakap tentang anda, Espress-OAT Martini.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *