Sanuk Mengeluarkan Koleksi Neutral Karbon Berasaskan Tumbuhan 100%.

Jenama kasut yang tidak konvensional, Sanuk, telah melancarkan inovasi terbarunya dalam reka bentuk mesra alam yang dipanggil Veg Out.

Veg Out ialah rangkaian kasut berasaskan tumbuhan 100% yang terdiri daripada hanya tujuh bahan, – ia juga dikitar semula dan hanya menggunakan bahan semula jadi. Termasuk dalam koleksi ialah dua gaya “Sidewalk Surfer” yang diperbuat daripada bahagian atas campuran kapas rami, jut untuk alas kaki, dan tapak luar gabus atau getah asli. Seberapa selesa bunyinya?! Dan rupa semula jadi datang daripada gentian yang tidak dicelup, yang merupakan keputusan yang disengajakan daripada pasukan untuk mengurangkan lagi sebarang kesan alam sekitar – ia juga mengekalkan gaya tandatangan Sanuk yang disukai ramai peminatnya.

Sanuk sebelum ini dikenali untuk menolak sempadan penciptaan kasut yang mampan, malah mempunyai koleksi SustainaSole yang “jelmaan semula sampah” serta pasukan itu menggunakan tebu dalam koleksi Cozy Vibes – membuktikan bahawa menjalani gaya hidup berasaskan tumbuhan bukan hanya tentang diet dan adalah penting untuk menggalakkan amalan mampan anda ke bahagian lain dalam hidup anda.

Pelepasan karbon

Selain menggunakan bahan berasaskan tumbuhan berbanding bahan sintetik, Sanuk mengambil Koleksi Veg Out selangkah lebih jauh dengan mengukur pelepasan karbon yang dikaitkan dengan bahan produk. Bahan yang digunakan dalam koleksi adalah berimpak rendah, dan jenama yang dibeli mengimbangi untuk menangani jumlah pelepasan karbon yang tinggal, menjadikan bahan produk koleksi 100% neutral karbon.

“Koleksi ini direka bentuk dengan sengaja untuk menolak sempadan membina produk mampan melalui penggunaan tunggal bahan berasaskan tumbuhan, yang jarang dilakukan dalam kasut,” kata Katie PruittPengarah Produk Sanuk. “Penyelidikan dan pembangunan dalam ruang material memerlukan kami memikirkan semula pembuatan melalui lensa baharu, dan kami berbangga untuk memperkenalkan barisan ini sebagai hasilnya. Sekarang, siapa yang bersedia untuk Veg Out?”

Tidak banyak jenama kasut boleh menawarkan senarai ramuan kepada anda…tetapi ini adalah untuk koleksi Veg Out!

  • Kapas yang diperoleh secara bertanggungjawab
  • Hemp
  • Jute
  • TENCEL™ Lyocell (Pokok)
  • Getah Asli
  • gabus
  • PLA Kitar Semula (Berasaskan Jagung)

Tersedia sekarang, koleksi Veg Out dijual pada harga $70 – lihat di laman web Sanuk dan lihat gaya yang paling anda sukai.

Semasa kita bercakap tentang kasut…lihat artikel tentang kasut larian vegan yang kami terbitkan sebentar tadi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *