SEPTEMBER + Resipi bermusim untuk dicuba!

Daripada epal dan plum berair kepada lada dan labu berwarna-warnidalam panduan hasil bermusim ini, anda akan menemui senarai semua buah-buahan dan sayur-sayuran yang kini bermusim serta idea resipi yang akan memberi inspirasi kepada anda untuk makan segar dan bermusim sepanjang bulan SEPTEMBER.

Panduan Hasil Bermusim Apa yang ada dalam Musim SEPTEMBER

Buah-buahan dan sayur-sayuran sentiasa rasa lebih baik apabila ia dalam musim, dituai pada puncak kesegaran. Makan bermusim bermakna bukan sahaja makan makanan segar yang padat dengan nutrien tetapi juga penjimatan dalam bajet keluarga. Untuk memudahkan anda merancang makanan anda dan membuat senarai barangan runcit, saya mencipta panduan hasil bermusim ini untuk memberi inspirasi kepada anda untuk makan secara sihat sepanjang bulan.

Musim luruh pasti akan tiba, dan ia membawa pelbagai buah-buahan dan sayur-sayuran yang boleh anda nikmati. Epal dan plum berair yang cantik, pear dan anggur, labu bulat, dan zucchini. Semua berwarna dengan warna musim luruh duniawi, menakjubkan dan penuh kelazatan. Cantik sahaja!

Berikut adalah senarai semua buah-buahan dan sayur-sayuran yang ada pada musim pada SEPTEMBER. Mencari idea resipi? Hanya klik pada pautan di bawah dan dapatkan semua inspirasi yang anda perlukan untuk memasak secara sihat bulan ini.

Sayur-sayuran

Articok, bit, bok choy, lada benggala, brokoli, labu butternut, pucuk Brussels, kubis, lobak merah, kembang kol, celeriac, saderi, cili, chicory, chard, sayur kolard, jagung, timun, terung, endive, adas, bawang putih, hijau kacang, lobak pedas, kangkung, daun bawang, salad, cendawan, bendi, bawang, kacang polong, lada, kentang, labu, lobak, roket, daun bawang, bayam, labu musim panas, ubi keledek, tomato, tomato, lobak, zucchini.

buah-buahan

Epal, beri hitam, cantaloupe, buah ara, anggur, tembikai, nektarin, pic, pear, plum, raspberi, currant merah.

Resipi untuk dicuba pada bulan September

Resipi sarapan pagi

Smoothie

salad

Sup & Stews

Hidangan utama

Hidangan sampingan

Pencuci mulut

Makanan ringan

minuman

Lebih banyak resipi

∗ CETAK / PIN ini untuk kemudian! ∗

Panduan Hasil Bermusim Apa yang Ada dalam Musim SEPTEMBER PINimage

Siaran ini pada asalnya diterbitkan pada September 2017. Ia telah dikemas kini dengan maklumat lanjut pada September 2022.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *