Sepuluh Jenis Pembuat Kopi, Bahagian 1 » CoffeeGeek

Bukankah hebat bahawa AeroPress sangat unik sehingga telah menjadi kategori peranti pembuatan birnya sendiri! Peranti ini telah diperkenalkan di forum CoffeeGeek pada tahun 2005, dengan penciptanya sentiasa menjawab soalan mengenainya dari awal. Kaedah pembuatan bir alternatif yang paling popular untuk AeroPress – kaedah pembuatan bir terbalik – telah dibangunkan di forum laman web ini juga.

Sejak itu, peranti itu telah menjadi fenomena di seluruh dunia. Malah ada Kejohanan dunia AeroPressdi mana cara baharu dan berbeza untuk menggunakan pembuat bir diterokai dan diraikan.

Ia benar-benar peranti mudah: tiub, pelocok, penapis dan pemegang penapis. Letakkan tiub, dengan penapis dan pemegang penapis dipasang pada cawan kopi anda, tambah kopi yang dikisar, tambah air panas dengan cepat, kacau, dan tambah pelocok ke dalam tiub. Tunggu 30 saat atau lebih, kemudian terjun ke bawah pada cecair, memaksa kopi yang dibancuh melalui penapis ke dalam cawan anda.

Sudah tentu, terdapat lebih banyak cara untuk membancuh dengan AeroPress. Terdapat AeroPress How To ais di laman web ini, sebagai satu contoh. Saya terkejut CoffeeGeek tidak mempunyai cara yang pasti untuk pembuat bir (ed.note: ia akan datang!), tetapi saya sentiasa menyukai video Stumptown tentang proses itu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *