Sidang Kemuncak Kopi Hijau

Logo Green Coffee Summit, fon huruf besar merah dan putih pada latar belakang hijau gelap.

Acara maya dua hari itu akan merangkumi topik kopi hijau yang berkaitan, termasuk menyokong petani pekebun kecil, trend pasaran dan pelaburan.

OLEH J. MARIE CARLAN
MAJALAH BARISTA DALAM TALIAN

Gambar ihsan Persatuan Kopi Khas

Pada 18 dan 20 Oktober, Persatuan Kopi Khas (SCA) sedang menganjurkan yang kedua Sidang Kemuncak Kopi Hijautempat pertemuan maya secara langsung untuk pembeli dan penjual dalam perdagangan kopi hijau, dan mereka yang berminat untuk mengetahui tentang sisi hijau perniagaan. Perhimpunan untuk pertukaran maklumat dan sumber ini datang pada masa yang penting untuk perdagangan kopi hijau, kerana perniagaan telah mengharungi cabaran yang tidak dapat diramalkan akibat masalah iklim dan pandemik.

Sidang kemuncak itu program acara langsung akan menampilkan penceramah jemputan, perbincangan panel dan banyak lagi untuk komuniti kopi hijau. Topik termasuk melabur, menyokong petani kecil, arah aliran pasaran dan cara mengubah data menjadi tindakan yang saksama. Selain itu, akan ada video yang ditambahkan pada yang sedia ada Perpustakaan Sumber di laman web GCS SCA yang mengandungi maklumat yang dibincangkan dalam sidang kemuncak.

Hari pertama sidang kemuncak, 18 Oktober, akan memberi tumpuan kepada pasaran Amerika Utara, manakala hari kedua pada 20 Oktober akan memberi tumpuan kepada pasaran UK dan Eropah.

Blok teks yang mengatakan "Pengetahuan yang boleh dipercayai dan boleh diambil tindakan tentang pasaran kopi."
Penceramah jemputan dan perbincangan panel akan membantu hadirin Green Coffee Summit mengetahui lebih lanjut tentang pasaran kopi hijau.

Meningkatkan Kebolehcapaian

Kim Elena Ionescu, Ketua Pegawai Pembangunan Kelestarian dan Pengetahuan untuk SCA, menekankan kepentingan akses yang saksama kepada pengetahuan dalam industri kopi hijau. “Matlamat Sidang Kemuncak Kopi Hijau dan perpustakaan sumber di tapak adalah untuk menjadikan maklumat tentang pasaran kopi dan perdagangan kopi lebih mudah diakses. Penjual berada dalam kelemahan apabila ia datang untuk mendapatkan maklumat seperti itu, jadi kami menstrukturkan acara dengan mengambil kira penjual. … Tetapi terdapat ramai pembeli dalam industri kami yang turut mendapat manfaat daripada memahami perbezaan antara pasaran kopi, apatah lagi calon pembeli dan penjual. Untuk memenuhi keperluan penjual kopi hijau dengan lebih baik, kami telah memilih untuk menambah sari kata bahasa Sepanyol pada sebahagian besar ceramah tahun lepas.”

Blok teks dibaca "GCS ialah acara maya dan perpustakaan sumber yang didedikasikan untuk pembelian, penjualan dan perdagangan kopi hijau,
Kebanyakan maklumat daripada Sidang Kemuncak Kopi Hijau selama dua hari akan disediakan di Perpustakaan Sumber di laman web GCS selepas acara tersebut.

Merapatkan Jurang

Kim berkata bahawa sidang kemuncak itu berharap dapat menangani banyak kebimbangan dalam pasaran hari ini, serta menyediakan maklumat yang boleh membantu pekerja dalam industri berjaya pada masa hadapan. “Penutupan pada awal pandemik dan gangguan rantaian bekalan yang seterusnya telah menjejaskan perniagaan semua orang, tetapi ia amat menyakitkan bagi perniagaan kopi hijau di mana masa—penghantaran, pembayaran dan penghantaran—adalah kritikal. Pergerakan kopi menjadi perlahan, sudah tentu, dan begitu juga komunikasi antara pembeli dan penjual yang merupakan asas untuk mempercayai hubungan.”

Mengumpul Sumber

Beberapa maklumat tambahan di tapak web GCS akan termasuk laporan penyelidikan dan artikel daripada 25penerbitan separuh tahunan SCA. Kim meneruskan: “Sidang kemuncak itu membantu mengekalkan aliran maklumat dan pandangan yang boleh dipercayai, relevan, serta mewujudkan ruang untuk dialog. Saya percaya bahawa pembeli dan penjual kopi hijau semasa dan bakal pembeli sama-sama akan menemui sesuatu dalam program tahun ini yang mengubah cara mereka berfikir tentang tujuan dan kesan perniagaan mereka.”

grafik yang dibuat untuk sidang kemuncak kopi hijau dengan logo acara, tarikh dan maklumat yang anda boleh RSVP di green.sca.coffee

Anda boleh mendaftar untuk menghadiri Sidang Kemuncak Kopi Hijau secara percuma di sini.

Penaja utama Green Coffee Summit ialah Sikap Barista. Penaja bersama termasuk Air BWT + lagi, SanCoffee Brazildan peniaga.

MENGENAI PENGARANG

J. Marie Carlan (dia/mereka) ialah Editor Dalam Talian untuk Majalah Barista. Dia telah menjadi barista selama lebih sedekad dan menulis sejak dia cukup dewasa untuk bermain di halaman sendirian. Apabila dia tidak berada di belakang bar espreso atau bersusah-payah kerana kandungan, anda boleh menemui kedai rekodnya yang meneliti, mengumpul bric-a-brac, menulis puisi dan cuba mengekalkan tumbuhan hidup di apartmen Denvernya. Dia kadang-kadang mengemas kini dia blog.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *