Spero Melancarkan Keju Berasaskan Bunga Matahari di Kroger dan Kedai Pasar Segar

Jenama berasaskan tumbuhan saya harap mengumumkan ia melancarkan beberapa produk kejunya di cangkuk kedai di seluruh AS, serta serantau Pasaran Segar lokasi.

“Kami melakukan sesuatu yang radikal yang belum pernah dicuba oleh sesiapa”

Bermula pada bulan November, Spero akan memperkenalkan Keju Krim Bunga Matahari di beberapa pasaran milik Kroger, termasuk Ralph’s Grocery, King Soopers, QFC dan Fred Meyer. Jenama itu akan menawarkan dua perisa keju krim biji bunga mataharinya: The Original dan The Herb.

Syarikat itu juga melancarkan ke kedai Fresh Market di Florida, Georgia, Virginia, North Carolina dan Arkansas. Ia mengeluarkan tiga produk, termasuk The Original, The Herb, dan The Goat – alternatif keju kambing berasaskan tumbuhan.

Lebih murah daripada tenusu

Ditubuhkan pada 2016, Spero menyasarkan untuk menjadikan produk tenusu berasaskan tumbuhan lebih murah daripada tenusu tradisional dengan menggunakan bahan-bahan berskala yang cekap seperti biji bunga matahari. Syarikat itu berpendapat bahan tenusu berasaskan tumbuhan biasa seperti badam, gajus dan soya tidak boleh bersaing secara langsung dengan tenusu kerana kos pengeluaran dan buruh yang lebih tinggi. Benih, sebaliknya, berharga kira-kira tujuh hingga lapan kali lebih rendah daripada kacang, dan boleh tumbuh 50-70X lebih cepat.

saya harap
© Saya harap

Rangkaian produk syarikat termasuk keju krim tambahan dalam perisa Cheddar, Smoked, Labu dan Strawberi, serta alternatif telur cair yang diperbuat daripada biji pepita. Pada bulan September, inovasi terbaharu Spero, Keju Krim ‘Salmon’ Smoked, memenangi Anugerah NEXTY untuk Alternatif Daging atau Tenusu Baharu Terbaik di pameran Ekspo Timur 2022 di Philadelphia.

Produk jenama itu kini boleh didapati di peruncit di seluruh AS, termasuk Whole Foods, Fresh Thyme, Gelson’s dan Erewhon Markets.

Keju Krim Salmon Vegan
© Saya harap

Bangga dengan bahan

“Kami melakukan sesuatu yang radikal yang belum pernah dicuba oleh sesiapa,” kata Phaedra Randolph, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Spero. “Orang ramai telah mencuba tenusu tumbuhan, tetapi tiada siapa yang cuba menurunkan harga tenusu tumbuhan kepada harga yang sama, atau lebih murah, daripada tenusu haiwan.” Dia menyambung, “Kami sangat berbangga dengan senarai ramuan kami yang ringkas, padat dengan probiotik dan biji bunga matahari yang kaya dengan nutrien. Pengguna tidak perlu mengorbankan rasa apabila mereka membuat pilihan makanan yang lebih sihat.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *