Starbucks Menjual Kopi Terbaik Seattle kepada NestléDaily Coffee News oleh Majalah Roast

seattles-best-feed-feed

Foto akhbar Kopi Terbaik Seattle.

Starbucks sedang menjual Kopi Terbaik Seattle jenama kepada gergasi makanan global Nestlé. Kedua-dua syarikat mengumumkan pengambilalihan hari ini. Terma belum didedahkan.

Starbucks telah memiliki Seattle’s Best sejak 2003, walaupun Seattle’s Best bermula sejak sebuah kedai kopi tunggal yang diasaskan pada tahun 1969 di Pulau Whidbey barat laut Seattle dengan nama Wet Whisker.

Starbucks dan Nestlé berkata urus niaga itu direka bentuk untuk mengukuhkan “Global Coffee Alliance” mereka, yang mereka namakan perjanjian jualan, pengedaran dan pembangunan 2018 mereka di mana Nestlé membayar kira-kira $7.15 untuk menjual pod dan produk Starbucks.

“Kami terus memperdalam perkongsian kami dengan Nestlé untuk menyampaikan Pengalaman Starbucks yang terbaik kepada pelanggan kami dalam saluran di luar kedai runcit kami,” kata Presiden Kumpulan Pembangunan Antarabangsa dan Saluran Starbucks Michael Conway dalam satu pengumuman perjanjian itu hari ini. “Kami yakin Nestlé akan terus mengembangkan jenama Kopi Terbaik Seattle sambil kami memberi tumpuan kepada strategi kami untuk meningkatkan pengalaman kopi premium untuk pengguna melalui jenama Starbucks.”

Kopi Terbaik Seattles

Gergasi makanan Switzerland, yang melaporkan pendapatan kira-kira $95.7 bilion pada 2021, juga memiliki beberapa jenama kopi utama di Amerika Syarikat, termasuk jenama segera Nescafé, jenama pod satu hidangan Nespresso dan pemanggang gelombang ketiga dan peruncit Blue Bottle Coffee.

Dalam pengumuman hari ini, syarikat itu menyifatkan barisan kacang utuh yang dibungkus, dikisar dan K-Cup yang terbaik di Seattle sebagai “boleh didekati.” Slogan semasa Terbaik Seattle merujuk kepada kopi “panggang halus”, yang selanjutnya diterangkan oleh syarikat sebagai menghasilkan “rasa yang sangat licin”.

Ketua Jenama Kopi Nestlé David Rennie berkata, “Dengan jenama Kopi Terbaik Seattle yang terkenal, kami akan terus membina kepimpinan kami dalam kopi dengan menawarkan lebih banyak pilihan kepada pengguna untuk kopi harian mereka.”

Syarikat-syarikat menjangkakan transaksi itu akan selesai pada 2022.


Adakah perniagaan kopi anda mempunyai berita untuk dikongsi? Beritahu editor DCN di sini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *