Sternchemie Melancarkan Serbuk Santan untuk Ais Krim Vegan, Praline & Banyak Lagi – vegconomist

Pembekal bahan Jerman kimia bintang telah melancarkan SternCream, serbuk santan yang digambarkan sebagai “alternatif berfungsi kepada produk susu tradisional”.

Dengan kandungan santan yang sangat tinggi, SternCream dikatakan sesuai untuk digunakan dalam produk berkrim seperti praline, inti wafer dan ais krim, bersama-sama dengan aplikasi lain seperti sup dan sos. Serbuk cepat larut dalam air, mencapai konsistensi yang licin.

“Kami berusaha untuk memperhalusi produk kami dan menyesuaikannya dengan keperluan pasaran semasa dan masa hadapan”

Serbuk santan dibuat dengan mencuci, mengisar, dan menekan kelapa masak, kemudian menapis dua kali santan yang telah diekstrak. Cecair yang terhasil dipasteur dan dikeringkan dengan semburan, mencapai jangka hayat selama 24 bulan tanpa bahan pengawet diperlukan.

Bintang kimia bunga matahari FDA
©Sternchemie

Lesitin bunga matahari

Sternchemie terkenal dengan lesitinnya, yang digunakan untuk aplikasi makanan seperti menghaluskan tekstur dan pengemulsi. Tahun lepas, rangkaian luas lesitin bunga matahari syarikat telah diluluskan oleh FDA untuk dijual di pasaran Amerika Utara.

Lesitin bunga matahari dikatakan sesuai digunakan dalam pelbagai makanan, termasuk daging alt dan produk tenusu alt. Tidak seperti lesitin soya, ia bebas daripada alergen utama.

“Bersama-sama dengan pelanggan kami, kami berusaha untuk memperhalusi produk kami dan menyesuaikannya dengan keperluan pasaran semasa dan akan datang,” kata Katrin Baumann, pengurus produk teknikal SternCream. “Tumpuan adalah pada pertimbangan pemakanan, trend dan etika, dengan pengayaan protein, pengurangan lemak dan serat tambahan, serta produk organik dan alternatif berasaskan tumbuhan kepada tenusu.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *