Sustainable Harvest’s Let’s Talk Coffee 2023 Menuju ke Honduras Berita Harian Kopi oleh Majalah Roast

Ucapan pembukaan David Griswold hari ke-2 LTC 2018

Ketua Pegawai Eksekutif Sustainable Harvest David Griswold memberikan ucapan perasmian di Let’s Talk Coffee 2018. Semua imej ihsan daripada Let’s Talk Coffee.

Portland, syarikat perdagangan kopi hijau yang berpangkalan di Oregon Tuai Mampan membawa kembali acara global tahunan utamanya, Jom Cakap Kopiberlangsung pada 20-25 Feb depan di Copan Ruinas, Honduras.

Acara jemputan sahaja menghimpunkan pemimpin dari seluruh rantaian bekalan kopi khusus, menggalakkan kerjasama tidak berdaya saing untuk menangani beberapa cabaran terbesar yang dihadapi oleh industri kopi.

Untuk Let’s Talk Coffee 2023, Sustainable Harvest bekerjasama dengan Cafe de Honduras dan Institut Pelancongan Honduras. Tapak acara 2023, Copán Ruinas, ialah a Tapak warisan dunia UNESCO dengan runtuhan Maya. Ia juga kebetulan berada di tengah-tengah salah satu kawasan penanaman kopi yang terkenal di Honduras.

DCIM100GOPROGOPR6056.JPG

Pemandangan dari Copan Ruinas, Honduras.

“Honduras ialah asal kopi yang telah berkembang pesat dalam jumlah dan kualiti dalam tempoh lima tahun yang lalu,” kata Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Sustainable Harvest David Griswold kepada Daily Coffee News. “Bagaimanapun, ramai profesional kopi masih perlu belajar tentang kopi istimewa unik yang keluar dari Honduras, dan ramai yang masih belum dapat melancong ke sana. Kami mencari di seluruh Honduras pada tahun 2022, mencari tempat terbaik untuk menganjurkan Kopi Let’s Talk global. Kami mahu menggabungkan budaya dan kopi, dan Copan Ruinas ialah tempat yang sesuai.”

Ini akan menjadi lelaran ke-19 Kopi Let’s Talk yang dihasilkan oleh Sustainable Harvest, dan acara global pertama sejak pandemik COVID-19 pertama kali mengganggu perjalanan antarabangsa.

“Covid telah menghalang kami daripada bersemuka, dan kami terpaksa menangguhkan acara itu sejak dua tahun lalu,” kata Griswold. “Akibatnya, banyak acara dipindahkan dalam talian, dan walaupun itu membawa beberapa faedah dan sudah tentu menjimatkan perbelanjaan perjalanan, ia tidak dapat menggantikan perbualan dan rangkaian yang berlaku secara peribadi di acara seperti Let’s Talk Coffee.”

Pemanggang dan Pengeluar Bekam Kopi Diproses Asli 2018

Acara bekam di Let’s Talk Coffee 2018.

Barisan pembesar suara awal untuk Let’s Talk Coffee 2023 termasuk Andrea dan Jon Allen dari Makmal Kopi OnyxElizabeth Whitlow, pengarah eksekutif Perikatan Organik RegeneratifRachel Peterson dari Panama Hacienda La EsmeraldaAida Batlle dari El Salvador, Sarah Allen dari Majalah Baristadan Cosimo Liberty of Sikap Baristadengan lebih banyak penceramah akan diumumkan tidak lama lagi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *