Susu Alt Diperbuat Dengan Inti Aprikot Terbaharu adalah Produk Paling Terjual di BILLA Vegan Superstore – vegconomist

Permulaan teknologi makanan Austria teras ajaib baru-baru ini mengumumkan pelancaran Susu Kern yang ‘tidak pernah dilihat sebelum ini’ yang dibuat dengan biji aprikot.

Wunderkern mengatakan bahawa susu alt yang inovatif “baru-baru ini memasuki pasaran minuman alternatif yang kompetitif dengan hebat. Dipromosikan dalam konsep “Pflanzilla” baharu oleh Billa, ia dengan cepat berubah menjadi kejayaan pelanggan dan menjadi produk yang paling banyak terjual dalam kedai vegan. Rasa pedas minuman ini sangat harmoni dengan hidangan manis seperti Kaiserschmarren dan memberi inspirasi kepada orang ramai untuk mentafsir klasik tempatan dengan cara vegan.”

Diasaskan pada 2019 oleh Michael Beitl, Luca Fichtinger, Fabian Wagesreither, dan Sebastian Jeschko, Wunderkern menyasarkan untuk menjadi perniagaan ekonomi bulat menggunakan lubang buah batu terbuang dari industri lain.

Susu isirong Wunderkern
© Wunderkern

Awal tahun ini, Wunderkern membuat berita apabila ia mencuba di kalangan orang ramai ais krim tanpa tenusu yang dibuat dengan biji buah-buahan di festival “Everything Apricot” di Austria.

Susu alternatif baharu dan ekonomi pekeliling

Minuman vegan yang paling popular dibuat dengan oat, soya dan badam yang tidak semestinya bahan mentah yang mampan. Tanaman sentiasa ditanam untuk memberi makan kepada pasaran susu alternatif yang sentiasa berkembang.

Minuman Kern dibuat dengan lubang aprikot yang dibuang sebagai bahan buangan oleh industri lain. Wunderkern menyatakan bahawa menggunakan bahan buangan melaksanakan prinsip ekonomi bulat yang diperlukan untuk menentang perubahan iklim. Oleh kerana susu berasaskan tumbuhan dibuat dengan lubang kitar semula, profil kemampanannya adalah cemerlang, dengan penggunaan air minimum dan pelepasan CO2 yang sedikit.

Seperti yang diterangkan oleh Wunderkern, minuman baharu ini menawarkan rasa pedas dan rupa berkrim. Ia boleh digunakan sebagai minuman tumbuhan biasa untuk kopi dan resipi.

wunderkern-upcycled-friut-pit-products
© Wunderkern

Produk buah-buahan

Wunderkern menawarkan rangkaian produk keluaran buah pit kitar semula dengan setiap satu mencerminkan kernel yang digunakan untuk membuatnya:

  • Minyak Inti Ceri oleh Wunderkern: minyak ditekan sejuk tanpa bahan tambahan atau gula, dibuat dengan 100% lubang ceri. Cherry Kernel Oil ialah juara minyak dunia pada pertandingan AVPA minyak antarabangsa 2021 di Perancis. Biji yang diselamatkan setiap botol: 10,023 biji
  • Minyak biji aprikot oleh Wunderkern: minyak ditekan sejuk yang dibuat dengan 100% biji aprikot tanpa sebarang bahan tambahan. Biji yang diselamatkan setiap botol: 1,333 biji.
  • Minyak Inti Plum oleh Wunderkern: minyak isirung plum ditekan sejuk pertama di seluruh dunia, menurut syarikat itu. Dicipta dengan 100% biji plum yang disimpan. Biji yang diselamatkan setiap botol: 2,356 biji
  • Choco Kernel Cream oleh Wunderkern: gabungan biji aprikot dengan koko dan vanila bourbon sebenar dalam krim. Inti yang diselamatkan setiap pakej: 812 biji

“Wunderkern mahu mencipta produk 100% penggunaan sumber dengan bergantung pada ekonomi bulat untuk menjadikan dunia kita tempat yang lebih baik, tanpa mengorbankan rasa,” kata syarikat itu.

Alternatif susu baharu akan tersedia di rangkaian pasar raya Austria BILLA+.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *