Sweetgreen Rantaian Salad AS Bekerjasama dengan Meati untuk Mangkuk Daging Miso Baharu

salad AS chain hijau manis mengumumkan ia telah bergabung dengan jenama daging cendawan daging untuk memperkenalkan The Miso Meati Bowl. Melancarkan 10 November di Makmal Makanan Sweetgreen’s Culver City, item menandakan perkongsian berasaskan tumbuhan pertama dan pertama kali menyertai menu kasual.

Pilihan protein tinggi

Diterangkan sebagai pilihan yang penuh dengan rasa, hangat dan hangat, mangkuk Miso Meati yang baru menampilkan cutlet klasik yang kaya dengan nutrien Mti yang disajikan dengan sayur-sayuran segar, ubi jalar, bijirin dan pakaian miso.

Menurut sweetgreen, item baharu itu menjawab permintaan pelanggan yang kukuh untuk pilihan vegan berprotein tinggi. Rantaian ini juga menyatakan ia memilih untuk bermitra dengan Mati kerana kedua -dua jenama berkongsi etos makanan yang sama dan matlamat untuk mewujudkan kesan yang mampan di planet ini.

Mangkuk Daging hijau manis
©sweetgreen

Ketua daging cendawan

Berpusat di Boulder, Colorado, Meati mencipta alternatif ayam dan stik yang dipotong keseluruhan daripada akar cendawan miselium. Produk jenama kini boleh didapati di pasaran Sprouts terpilih di Colorado, serta melalui siaran masa terhad di laman web MATI.

Ayam Crispy Daging
Daging Crispy Cutlet ©Meati

Minggu lepas, Meati melancarkan Carne Asada – produk keempat dan alternatif stik perap pertamanya. Meati telah mengumpulkan lebih $250 juta dalam pembiayaan, termasuk $150 juta Siri C menaikkan pada bulan Julai, dan menyatakan hasratnya untuk menjadi peneraju bahagian pasaran AS dalam daging berasaskan tumbuhan.

“Matlamat kami adalah dengan pantas untuk memacu aksesibiliti di seluruh Amerika Syarikat, dengan rancangan untuk mencapai jualan $ 1 bilion yang terkemuka pada tahun 2025,” kata Presiden Meati Scott Tassani tahun lepas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *