Syarikat Induk Kopi Memasuki Perjanjian Penggabungan dengan Syarikat Logistik DeltaDaily Coffee News oleh Majalah Roast

Syarikat Induk Kopi-1

Staten Island, berpangkalan di New York Syarikat Pegangan Kopi (CHC) telah memeterai perjanjian penggabungan dan perkongsian muktamad dengan syarikat induk komoditi dan logistik Delta Corp Holdings (LinkedIn).

Dengan penggabungan itu, Coffee Holding Company dan Delta Corp dijangka menjadi anak syarikat kepada syarikat induk yang baru ditubuhkan yang beroperasi di bawah undang-undang Kepulauan Cayman yang dipanggil Pubco. Syarikat gabungan itu akan mempunyai anggaran gabungan nilai perusahaan sebanyak $655 juta, menurut pengumuman daripada kedua-dua pihak minggu lepas.

Coffee Holding Company, yang diasaskan oleh keluarga Gordon di New York dan mula berdagang secara terbuka pada 2005, mempunyai jumlah aset kira-kira $29.9 juta, dengan aset tunai kira-kira $1.43 juta, menurut syarikat itu. laporan kewangan suku tahunan terkini.

cafe-fair-1

Coffee Holding Co. memperoleh Steep N’ Brew yang berpangkalan di Wisconsin dan jenama Café Fair pada 2018. Foto Daily Coffee News oleh Nick Brown.

Syarikat kopi terbabit dalam pengimportan dan penjualan kopi hijau khusus dan konvensional, sambil turut mengekalkan banyak syarikat pemanggang kopi dan jenama anak syarikat seperti Harmony Bay, Cafe Caribe, Cafe Supremo, Steep N Brew, Café Fair dan banyak lagi. CHC juga memiliki yang berpangkalan di Washington State mengantuk syarikat mesin pembakar kopi.

Pihak yang bergabung menjangkakan urus niaga itu akan selesai pada suku pertama 2023, pada masa itu gabungan syarikat Pubco akan berdagang di Nasdaq di bawah simbol DLOG. Pemegang saham Delta semasa akan menjadi pemegang saham majoriti syarikat baharu itu.


Adakah perniagaan kopi anda mempunyai berita untuk dikongsi? Beritahu editor DCN di sini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *