Tempat Terbaik untuk Membeli Biji Kopi Hijau Dalam Talian

Penggemar kopi, termasuk saya sendiri, akan melakukan apa sahaja untuk mencapai profil rasa yang berani.

Jika anda sudah bersedia untuk meneruskan proses membancuh anda ke peringkat seterusnya, memanggang biji kopi mentah ialah cara yang menyeronokkan dan bermanfaat untuk mencapai rasa yang berbeza ini.

Tetapi panggang kopi memberi kesan lebih daripada sekadar rasa. Ini adalah cara untuk mengatur aroma, badan dan pengalaman menghirup secara keseluruhan.

Jadi, di manakah tempat terbaik untuk membeli biji kopi hijau? Lihat senarai ini untuk membeli kacang yang belum dipanggang daripada petani kopi di seluruh dunia.

8 Tempat Terbaik untuk Membeli Biji Kopi Hijau Dalam Talian

1. Kopi Bakar Segar

Pada tahun 2009, Kopi Bakar Segar bermula sebagai perniagaan pemanggangan. Misi mereka adalah mudah: menghasilkan kopi gourmet yang menarik secara universal. Dalam lebih kurang sedekad, perniagaan di FRC telah berkembang pesat.

Pilihan Teratas

Biji Kopi Belum Bakar Hijau |  FRC

Pada masa kini, pemanggang ini juga telah menjadi tempat untuk membeli-belah apabila anda mencari biji kopi hijau terbaik di pasaran.

FRC menggunakan penyumberan mampan untuk memperoleh biji kopi Perdagangan Adil dan Perdagangan Langsung. Dengan dedikasi kepada penyumberan berkualiti, FRC menawarkan lebih 40 jenis biji kopi yang tidak dipanggang yang menggabungkan rasa dan kesaksamaan.

Baru nak beli biji kopi hijau? Tiada masalah. FRC melakukan pek permulaan pensampel yang disusun mengikut asal.

Jika anda cuba mengurangkan penggunaan kafein anda, jangan risau — anda masih boleh mencuba dengan kacang hijau. Lihat pilihan kacang tanpa kafein yang diproses oleh FRC untuk memaksimumkan rasa dan meminimumkan kegelisahan.

FRC menjual biji kopi mentah dalam beg 1 lb, 5 lb dan 25 lb. Sebaik sahaja anda serius untuk membeli kacang, daftar untuk langganan dan jimat 10% pada pembelian anda.

2. Amazon

Peruncit yang tidak memerlukan pengenalan, Amazon ialah satu lagi tempat yang bagus untuk membeli biji kopi hijau.

Mungkin anda mengaitkan raksasa membeli-belah ini dengan gema dan Alexa. Tetapi ia juga menampilkan beberapa peralatan dan bekalan kopi terbaik industri. Malah, jika anda menatal bahagian Amazon Grocery & Gourmet Food, anda boleh menemui kacang yang belum dipanggang dari seluruh dunia.

Jika anda sedang mencari kacang pada bajet, lihat profil penjual Grape and Granary. Untuk rasa kopi yang lebih eksklusif, cari kacang Jamaica Blue Mountain Single Origin Grand Paradé.

Selain menawarkan biji untuk setiap bajet, pilihan kopi Amazon meliputi pelbagai saiz. Jadi ia adalah tempat yang mudah untuk kedua-dua penggemar dan pemilik kafe untuk membeli kacang.

Diakui, pemilihan di Amazon boleh menjadi agak huru-hara. Tetapi dengan sedikit pencarian, anda boleh menemui kacang yang belum dipanggang daripada petani di hampir mana-mana negara yang menanam kopi. Semuanya dari keselesaan komputer anda.

3. Kandang Biji Kopi

Apabila datang untuk memilih kacang yang belum dipanggang, pergi ke Coffee Bean Corral. Kedai kopi hijau pertama di internet telah beroperasi sejak 1994, menawarkan hampir 30 tahun kepakaran.

CBC menjual pemanggang dan pengisar untuk memulakan impian kacang anda. Tetapi kemuncak sebenar di kandang ini ialah 100+ jenis kacang yang belum dipanggang dari hampir setiap negara kopi di dunia.

Jika anda membeli-belah di CBC, cawan kopi anda akan benar-benar habis. Menu yang luas ini mempunyai segala-galanya — pedas, pahit, manis atau berbunga-bunga. Anda juga boleh memilih cara kopi diproses (semula jadi, dibasuh, madu, separuh basuh, kulit basah dan lain-lain).

Semua pilihan ini boleh menjadi sangat menggembirakan, terutamanya jika anda baru bermula. Nasib baik, Matriks Biji Kopi CBC akan mengenal pasti biji kopi hijau terbaik untuk pilihan rasa anda.

Berikut adalah sedikit petunjuk untuk memulakan carian anda. Untuk rasa kopi yang lebih manis, beli kacang dari Guatemala atau tempat dengan suhu sejuk dan ketinggian yang tinggi.

4. Kopi Klatch

Dimiliki dan dikendalikan oleh keluarga, Klatch Coffee telah mengedarkan kopi dari California Selatan sejak 1993. Mereka telah memenangi anugerah di CoffeeFest, Golden Bean, Kejohanan Barista Dunia dan banyak lagi.

Klatch Coffee kini menjual 11 jenis biji kopi hijau dari seluruh dunia. Tawaran ini tidak begitu baik berbanding dengan tiga pilihan teratas dalam senarai ini. Tetapi jangan biarkan itu menghalang anda.

Mereka terutamanya terkenal dengan daging panggang dan minuman keras mereka, tetapi piawaian sumber mereka menjadikan mereka pemain aktif di kancah hijau juga.

Jika anda bergantung pada perisa panggang sederhana yang boleh dipercayai, cuba Rizab Berlian Klatch. Biji kopi proses semulajadi ini berasal dari wilayah Cerrado Mineiro di Brazil.

Untuk kopi yang “manis sangat”, cuba Rwanda Kamina Washed.

Mana-mana kacang yang anda pilih, yakinlah bahawa Klatch telah meletakkannya melalui “kaedah perisa puncak” mereka untuk mencapai kopi yang terbaik.

5. Sweet Mary’s

Sweet Marias mendapatkan biji kopi mentah terus daripada petani di seluruh dunia. Mereka juga menjual pelbagai peralatan yang mengagumkan (pembuat bir, pengisar, mesin espreso dan banyak lagi).

Thompson Owen dan Maria Troy membuka Sweet Marias di Columbus, Ohio. Itu pada tahun 1997. Sejak itu mereka telah berpindah ke Oakland, California di mana anda kini boleh membeli-belah di kedai runcit batu bata dan mortar.

Walaupun anda hanya membeli-belah untuk tujuan pemanggangan peribadi, memilih biji kopi hijau terbaik untuk citarasa anda boleh menjadi mencabar.

Laman web Sweet Marias memudahkan segalanya dengan menu carian yang berguna. Di tapak web mereka, anda boleh memilih daripada profil seperti Light and Bright, Floral, Fruited, atau Wild and Wooly.

(Saya secara peribadi ingin merasai cara saya melalui kategori Bumi dan Hutan. Espresso dengan sedikit herba segar? Warnakan saya tertarik!)

Masih tidak pasti? Dapatkan Set Contoh biji kopi Sweet Marias terbaik untuk membantu menyempurnakan citarasa anda.

6. Kacang Dekan

Jika anda ingin membeli biji kopi hijau yang menghasilkan perisa besar tanpa menjejaskan etika, Dean’s Beans ialah tempat yang bagus untuk membeli-belah.

Pengasas Dean Cycon bekerja sebagai peguam dalam undang-undang hak alam sekitar dan orang asli sebelum terlibat dalam kopi. Dan syarikat yang dipacu misinya kini menggunakan kopi khusus sebagai alat untuk perubahan positif.

Selain itu, Dean’s Beans mempunyai pilihan berputar kopi yang tidak dibakar. Oleh itu, anda selalunya boleh mencari adunan dan beg kopi asal tunggal yang baharu.

Dapatkan beberapa Kopi Ethiopia Organik untuk perisa bunga dan buah. Mencari secawan kopi yang mudah diminum? Biji Kopi Hijau Sumatera Organik akan memberikan anda badan yang penuh dengan keasidan yang rendah.

Kebanyakan penjual difahamkan mengutamakan biji Arabica. Tetapi inilah peluang untuk pemanggang yang lebih mencabar untuk mencuba membuat kopi berkualiti dan boleh diminum menggunakan biji Robusta.

7. Kopi Mountain Top

Dari kilang kopi kecil di Australia datangnya Kopi Atas Gunung. Terletak di pergunungan Nimbin di New South Wales, MTC menawarkan satu kopi asal tunggal. Tetapi ia adalah kacang tunggal yang telah mendapat kemasyhuran di seluruh dunia.

MTC telah membekalkan kopi belum panggangnya ke pasaran mewah di AS, Jepun dan Norway.

Rasa yang diidamkan bagi kacang hijau Australia ini adalah hasil daripada iklim mikro tempat ia tumbuh. Tanah gunung berapi yang kaya dan musim sejuk yang sederhana membolehkan proses masak yang perlahan. Minuman terakhir menggabungkan rasa manis dengan rasa tanah untuk secawan kopi yang licin.

Main-main dengan kacang hijau ini untuk melihat sama ada anda boleh mengeluarkan nota sitrusnya sambil mengekalkan keasidan yang sederhana. Panggang lain mungkin menghasilkan nota coklat yang mantap dan buah puding gelap.

8. Kacang Hijau

Berpusat di Toronto, Green Beanery ialah syarikat Kanada yang menjual kacang hijau serta kopi panggang. (Syarikat itu juga menjual pemanggang komersial dan produk membuat kopi lain.)

Di Green Beanery, anda boleh menemui piawaian yang lazat serta biji kopi mewah.

Kona, Hawaii, dikatakan menghasilkan beberapa biji kopi terbaik di dunia. Jika anda pernah mahu menghirup dan melihat sendiri, sekarang peluang anda.

Kacang manis ini mahal, tetapi jika anda mempunyai wang, anda mungkin ingin mencuba kacang Hawaiian Kona Fancy Cancino Family. Setelah dipanggang, biji kopi hijau ini akan menghasilkan secawan yang memberikan anda rasa yang kaya dan aroma yang kompleks.

Penggulungan: Biji Kopi Hijau

Mana-mana kedai dalam senarai ini akan menjual kacang hijau kepada anda. Tetapi tempat terbaik untuk membeli biji kopi hijau ialah Kopi Panggang Segar.

Pilihan Teratas

Biji Kopi Belum Bakar Hijau |  FRC

Memadankan piawaian gourmet dengan daya tarikan sejagat, FRC menawarkan lebih 40 jenis kacang yang belum dipanggang. Jadi sama ada anda mahukan kopi segar dengan nota sitrus atau kopi berkrim dengan keasidan yang rendah, mulakan penyumberan anda di FRC.

Ingat, ia memerlukan kemahiran untuk mengubah biji kopi hijau sederhana menjadi minuman dengan tepat untuk dirasai. Oleh itu, beli beberapa biji, panaskan api, dan jangan takut untuk gagal beberapa kali pertama.

Dengan sedikit latihan, anda mungkin menguasai kopi yang sempurna anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *