“Terdapat peluang besar dalam ruang keju berasaskan tumbuhan”

Bel Brands USA ialah anak syarikat Bel Group AS, syarikat keju berjenama ketiga terbesar di dunia dan peneraju dalam produk keju hidangan tunggal. Pada 2020, Bel Group mengumumkan rancangan berani untuk mencipta versi berasaskan tumbuhan bagi setiap jenama terasnya, termasuk Boursin, Babybel dan The Laughing Cow. Tidak lama selepas itu, Boursin Dairy-Free memulakan kerjayanya dengan popular di pasaran AS, diikuti dengan pelancaran Babybel Plant Based dan barisan keju berasaskan tumbuhan pertama Bel, Nurishh.

Menurut syarikat itu, pengalaman pembuatan keju selama 150 tahun menjadikannya jauh mengatasi persaingan, dan ia berhasrat untuk terus memanfaatkan pengetahuan ini untuk mengubah pasaran keju berasaskan tumbuhan. Kami bercakap dengan Shannon Maher, Ketua Pegawai Pemasaran Bel Brands USA, tentang inovasi keju menarik syarikat, pelancaran Laughing Cow tanpa tenusu yang akan datang, dan rancangan pertumbuhan masa depannya yang bercita-cita tinggi.

Apakah yang memberi inspirasi kepada Bel Brands untuk memasuki pasaran keju berasaskan tumbuhan?
Kebanyakan kejayaan jangka panjang Bel Brands USA boleh dikaitkan dengan cara kami menumpukan pada keperluan dan kehendak pengguna, di samping membawa inovasi tepat pada masanya ke dalam pasaran. Sebagai sebuah syarikat yang mempunyai sejarah pembuatan keju berusia 150 tahun, mempelbagaikan portfolio kami kepada berasaskan tumbuhan adalah langkah seterusnya yang jelas, yang hampir satu dekad dalam pembikinan.

Bel Brands USA Produk Tanpa Tenusu
©Bel Brands USA

Kami mengenal pasti kekurangan pilihan dalam ruang yang memenuhi trend makanan flexitarian dan permintaan pengguna yang berkembang untuk keju berasaskan tumbuhan yang lazat. Inovasi berasaskan tumbuhan kami adalah pilihan bermatlamat selaras dengan strategi syarikat kami. Ditubuhkan secara rasmi sebagai “Untuk Semua. Untuk Kebaikan,” Bel memperjuangkan makanan yang lebih sihat, lebih bertanggungjawab untuk semua, yang merangkumi komitmen kami terhadap pemakanan, pertanian mampan dan mengurangkan jejak alam sekitar kami.

Di AS, Bel Brands telah mengambil kedudukan utama dalam kalangan syarikat keju tradisional dengan vegan dua jenamanya yang paling ikonik – Boursin dan Babybel. Apakah yang mendorong anda menumpukan pada inovasi kedua-dua produk ini terlebih dahulu?
Keju alternatif ialah salah satu segmen yang kurang matang dalam kategori bebas tenusu, dengan banyak produk sedia ada gagal memberikan sifat yang sukar untuk direplikasi – rasa, tekstur, rasa mulut.

Kami mengutamakan pelancaran pilihan alternatif tenusu kami daripada Boursin dan Babybel untuk melibatkan diri dengan peminat kami pada dua detik penting – menghiburkan dan snek. Memandangkan Boursin Garlic & Fine Herbs adalah makanan ruji yang menghiburkan di rumah di seluruh negara, apabila menyelidik alternatif keju tenusu, kami mendapati kekurangan pilihan hiburan yang mudah dalam kategori ini.

“Kami mengutamakan pelancaran Boursin dan Babybel untuk terlibat dengan peminat kami pada dua detik penting – menghiburkan dan snek.”

Dengan pelancaran Boursin Dairy-Free, kami mengisi jurang ini dalam pasaran dengan menyampaikan produk yang benar-benar lazat dan memanjakan yang menyerlahkan rasa khas Boursin yang asli, dalam variasi bebas tenusu, yang boleh digunakan oleh peminat untuk sebarang majlis.

Keju Tanpa Tenusu Boursin
©Bel Group

Dan kami tahu bahawa peminat sedang menunggu versi alternatif keju Mini Babybel ikonik kami. Melalui kajian kategori kami mendapati terdapat kekurangan alternatif keju snek di pasaran. Adalah penting untuk mengutamakan perkembangan ini untuk menawarkan kepada pengguna keju snek berasaskan tumbuhan yang lazat.

Musim bunga yang lalu, Babybel Plant-Based berkembang ke seluruh negara di seluruh AS – bolehkah anda memberitahu kami bagaimana penerimaan pengguna?
Kami sangat teruja dengan sambutan positif pengguna yang kami terima sejak melancarkan Babybel Plant-Based musim bunga ini, terutamanya dari segi rasa dan tekstur. Ia jauh melebihi jangkaan kami di rak dengan minat peruncit lebih daripada dua kali ganda ramalan awal kami. Kami juga melihat kadar percubaan pengguna melebihi purata kategori*.

Snek Keju Berasaskan Tumbuhan Babybel
©Bel Brands USA

Ini adalah bukti proses pembangunan, yang mengambil masa lebih daripada dua tahun daripada penerokaan idea kepada produk akhir yang mencecah rak. Kami berharap dapat meneruskan momentum ini dan mengembangkan pilihan bebas tenusu Babybel berdasarkan maklum balas dan permintaan pengguna.

*Data kad pembeli daripada peruncit terkemuka, data 52 minggu berakhir 17/9/2022

Barisan keju berasaskan tumbuhan sepenuhnya pertama Bel Brand, Nurishh, memulakan kerjaya dalam peruncit terpilih pada 2021 – apakah yang membezakan produk ini daripada keju berasaskan tumbuhan yang serupa?
Nurishh diletakkan sebagai keju berasaskan tumbuhan yang merangkumi semua untuk semua, satu-satunya jenama keju berasaskan tumbuhan yang diposisikan untuk memenuhi keperluan pengguna flexitarian. Ia unik memandangkan rangkaian tawarannya daripada Carik dan Hiris yang boleh dimasak dengan, kepada snek dengan Kiub dan schmearing dengan Gaya Krim Keju.

Tekstur dan pengalaman rasanya mengalahkan pesaingnya dengan kebolehcairan yang lebih baik dan rasa berkrim. Bagi pengguna keju berasaskan tumbuhan, rasa adalah raja dan merupakan penghalang nombor satu untuk membeli, tetapi Nurishh mempunyai rasa yang tulen dan memberikan pengalaman yang hampir dengan keju dengan rasa mulut yang sempurna berkat kepakaran keju Bel selama 150 tahun.

Pizza dengan Cincang Gaya Mozzarella Nurishh
©Bel Group

Tahun lepas, Bel Brands berkata ia berhasrat untuk melancarkan versi mesra vegan bagi kebanyakan jenama terasnya, termasuk The Laughing Cow. Bagaimanakah perkembangan ini berlaku – dan bilakah kita boleh menjangkakan untuk melihatnya di kedai?
Kami teruja untuk mendapatkan The Laughing Cow Plant-Based di tangan pelanggan setia dan baharu, tetapi kami masih menyempurnakan resipi. Peminat keenakan berkrim perlu bertahan lebih lama kerana kami masih memastikan produk baharu ini menawarkan rasa yang diharapkan oleh peminat kami. Kami menjangkakan produk akhir akan muncul di rak mulai tahun 2023. Lebih banyak lagi akan datang tidak lama lagi!

Melihat ke hadapan, apakah rancangan anda untuk beberapa tahun akan datang? Adakah terdapat sebarang produk/inovasi lain dalam perancangan?
Di Bel Brands, kami teruja untuk terus berkembang dalam segmen berasaskan tumbuhan dan dapat menawarkan pilihan flexitarian untuk pengguna yang mempunyai profil rasa dan tekstur yang sama seperti keju tenusu tradisional. Kami sentiasa mendengar kata-kata pengguna kami dan terus menumpukan perhatian untuk mengenal pasti dan mengembangkan trend baharu dan teknologi makanan.

Keju Berasaskan Tumbuhan Babybel
©Bel Brands USA

Ini termasuk perkongsian terbaru kami dengan Makanan Superbrewed, dan rancangan kami untuk membangunkan barisan produk keju yang menggabungkan Protein Kultur Postbiotik Superbrewed dalam resipi untuk menyampaikan manfaat menarik dari segi fungsi, alam sekitar dan pemakanan kepada pengguna.

“Bel disediakan untuk kejayaan jangka panjang dengan memanfaatkan kepakaran keju kami”

Terdapat peluang besar dalam ruang keju berasaskan tumbuhan yang tidak hanya berhenti di sini. Bel disediakan untuk kejayaan jangka panjang dengan memanfaatkan kepakaran keju kami dan pengalaman berasaskan tumbuhan kami yang semakin berkembang untuk membawa produk dan tawaran keju baharu yang unik. Nurishh akan terus menjadi sebahagian daripada pertumbuhan ini menjadi tawaran berasaskan tumbuhan baharu, perisa, format dan tekstur.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *