Texan-Dutch Stroop Club Mengumumkan Hala Tuju Baharu Berasaskan Tumbuhan – vegconomist

Kelab Strooppembuat kuih wafel karamel tradisional Belanda, telah melancarkan semula produknya sebagai vegan dan disahkan organik. Selain itu, syarikat itu mengumumkan pelancaran barisan sirap pancake dan wafel, juga vegan dan organik.

Apabila Kelab Stroop diasaskan pada 2015 oleh Chantal Piëtn dan Tako Vermeulen, misinya adalah untuk merapatkan halangan budaya dengan menjual stroopwafel tradisional Belanda (kuki wafel karamel).

Laman web Stroop mengisytiharkan: “Apa lagi yang boleh saya bawa selain besi stroopwafel kami apabila kami berhijrah ke AS akhir 2015? Berkongsi sesuatu yang begitu manis dan tradisi Belanda, merapatkan budaya kita serta-merta. Maju pantas ke 2022, kami juga menambah baik resipi kami kepada organik sepenuhnya dan 100% berasaskan tumbuhan!”

Dalam temu bual untuk Jurnal BioVermeulen menjelaskan bahawa dia memenangi Loteri Kad Hijau, berpindah ke Texas, dan memutuskan untuk membuat sesuatu yang biasanya Belanda dengan Chantal. Orang ramai menyukai kuki wafel karamelnya, dan tidak lama selepas melancarkan produk pertama, mereka sudah pun menjual di pasar tani.

Peralihan logik

Selepas bertahun-tahun bersaing dalam kategori makanan ringan dan mempelajari tentang trend, langkah logik Stroop Club adalah untuk membuat versi vegan stroopwafelnya, bekerja dengan bahan organik dan menggunakan pembungkusan yang mampan, jelas syarikat itu.

biskut karamel vegan
© Kelab Stroop

Perjalanan Stroop Club untuk menjadi jenama berasaskan tumbuhan dan mampan mengambil masa sekitar setahun. Syarikat itu telah mendapatkan bahan berasaskan tumbuhan dan beretika dan juga mencari cara untuk meminimumkan kesannya terhadap planet ini. Bagi kebanyakan produknya, Stroop Club kini menggunakan pembungkusan berbeza yang dibuat dengan selofan kompos belakang rumah dan 100% kadbod kitar semula selepas pengguna, dan “mencari sumber baharu sukar dengan pilihan yang sangat sedikit,” tambah Vermeulen.

Sehingga kini, hampir semua kuki wafel karamelnya adalah berasaskan tumbuhan. Stroopwafel bebas glutennya belum lagi menjadi vegan dan sedang menunggu pengganti telur yang sesuai yang sebati dengan resipi biskut wafel tradisional.

biskut karamel vegan yang diisi
© Kelab Stroop

Chantal Piëtn, Ketua Pegawai Eksekutif Kelab Stroop, mengulas mengenai pelancaran semula: “Kami sebuah syarikat yang sangat kecil; hanya saya dan Tako, suami saya. Sekecil mana pun kami, kami merasakan kami boleh memberi kesan positif dan mempunyai tanggungjawab untuk menjalankan perniagaan kami semampan mungkin. Kami sangat gembira kami melancarkan semula dengan semua stroopi vegan! Kami juga sentiasa menyelidik dan menguji bahan pembungkusan baharu. Kami masih mencari stok gulung kompos, tetapi teknologinya belum ada lagi.”

Perisa stroopwafel vegan termasuk karamel tradisional, karamel kopi, karamel coklat dan karamel chai. Semua produk untuk dijual di laman webnya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *