The Happy Mix Co’s Just Add Water Vegan Pancake Mix Diinspirasikan oleh Caribbean – vegconomist

Happy Mix Co. ialah jenama vegan UK yang menjual campuran pancake vegan yang hanya memerlukan anda menambah air. Syarikat itu diasaskan oleh Ramon Marshall pada 2021, dalam misi untuk menawarkan makanan vegan terbaik yang pernah ada.

Berasal dari Barbados, di mana penkek buttermilk merupakan sebahagian daripada budaya makanan, Marshall memutuskan untuk membuat debut di pasaran dengan campuran penkek vegan yang mudah dibuat, yang menawarkan rasa yang serupa dengan penkek buttermilk yang asli.

Pada April tahun ini, syarikat itu melancarkan produk pertamanya, American Style Buttermilk Pancake Mix, melalui laman web dan media sosialnya. Dalam ia berterusan Kempen Facebooksyarikat itu menjanjikan pelanggan bahawa adunan mudahnya menghasilkan penkek yang paling sedap dan paling gebu.

sepinggan penkek vegan
© The Happy Mix Co.

Campuran pancake vegan dengan senarai ramuan ringkas

The Happy Mix Co. menerangkan bahawa selepas mencuba banyak campuran pancake yang memerlukan pisang, sos epal atau biji rami sebagai agen pengikat, ternyata produknya mestilah “hanya tambah campuran air”.

Dalam masa kurang dari setahun, Campuran Pancake Buttermilk Gaya Amerika akhirnya dibuat menggunakan resipi keluarga lama dengan bahan semulajadi terbaik: tepung biasa organik, gula tebu mentah Barbados, serbuk santan, natrium bikarbonat, natrium difosfat, serbuk jus lemon, kayu manis tanah dan garam merah jambu Himalaya.

Syarikat itu merancang untuk membangunkan campuran bebas gluten yang dibuat dengan ubi keledek atau tepung ubi kayu dari Caribbean.

Harga Campuran Pancake Buttermilk Gaya Amerika ialah £5.72 untuk berkas 3 x 250g dan £10.56 untuk berkas 6 x 250g, tanpa caj penghantaran.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *