The Vegetarian Butcher Debut Kempen Iklan “Sacrifice Nothing” di TV Sepanyol – vegconomist

Penjual Daging Vegetarian, Jenama daging berasaskan tumbuhan Unilevermenyiarkan iklan TVnya, “Sacrifice Nothing,” buat kali pertama di Sepanyol. Tempat itu juga diserlahkan bos besardada ayam vegan pertama jenama itu untuk dijual di negara ini.

Seperti dalam versi Inggeris tempat itu, the Iklan TV dalam bahasa Sepanyol menggunakan slogan “korbankan apa-apa” untuk menyampaikan hasrat jenama untuk menjadi penjual daging vegan dengan mesej berganda: kepakaran jenama dalam meniru daging lembu, daging babi dan ayam menggunakan sayur-sayuran tanpa “mengorbankan” rasa sebenar daging dan dengan tidak “mengorbankan” haiwan untuk daging mereka.

Kempen TV Vegetarian Butcher berhasrat untuk mengukuhkan misi jenama yang terdapat dalam iklan pemasaran dan halaman webnya: “The Vegetarian Butcher ialah tukang daging tradisional masa lalu tetapi dengan daging masa depan. Cita-cita kami adalah untuk menawarkan pencinta daging pengalaman daging yang sama. Sekurang-kurangnya sesedap versi haiwan dan vegetarian sepenuhnya. Misi kami adalah untuk menjadi penyembelih terbesar di dunia, penyembelih yang disukai manusia dan haiwan.”

tidak mengorbankan apa-apa dalam tvad Sepanyol yang menawarkan produk dada ayam
© The Vegetarian Butcher

Penjual Daging Vegetarian di Sepanyol

The Vegetarian Butcher telah diasaskan pada 2010 oleh Jaap Korteweg dan telah diperoleh oleh Unilever pada penghujung 2018. Ia tiba di Sepanyol pada penghujung 2019 berkat perjanjian kerjasama dengan rangkaian restoran besar seperti Telepizza dan Burger King. Pada awal tahun 2020, produk tersebut tiba di pasar raya, dan sehingga kini, Penjual Daging Vegetarian dijual di lebih 1,700 kedai runcit di negara ini.

Ketua Perniagaan Negara The Vegetarian Butcher, Andrea Fuentes, mengulas: “Kami sangat teruja dengan pertumbuhan organik syarikat dan sambutan baik yang diterima jenama itu di Sepanyol. Dengan lonjakan ini ke dalam saluran TV, kami percaya pada pendemokrasian berasaskan tumbuhan supaya pengguna dan peruncit mengenali kami apa adanya: penjual daging sebenar yang menjadikan “daging” masa depan.”

Agensi kreatif TBWA/NEBOKO membangunkan kempen TV untuk The Vegetarian Butcher. Versi bahasa Sepanyolnya muncul di saluran TV terkemuka Sepanyol pada 10 Oktober 2022.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *