Tiada Perayaan Kopi Penapis

Seorang lelaki menuang kopi dari balang kaca ke dalam cawan kecil untuk hadirin perayaan.

Perhimpunan kopi terbesar di AS Tenggara kembali ke kafein Carolinas.

OLEH ZECHARIAH MOSS
KHAS UNTUK MAJALAH BARISTA

Fotografi oleh Emily Moss

Tiada Perayaan Kopi Penapisperhimpunan kopi terbesar di Tenggara Amerika Syarikat, kembali pada akhir September untuk edisi 2022. Perayaan ini bermula dengan kebanyakan kedai panggang tempatan Charlotte, NC, tetapi peserta kini menemui minuman kegemaran baharu mereka dari bandar di seluruh Carolina, dari pergunungan Asheville, NC, ke pantai Charleston, SC Beberapa vendor datang dari sejauh New York, dan syarikat yang lebih besar seperti Teh Rishi kini membuat penampilan.

Pertumbuhan Cepat

Magnitud pertumbuhan No Filter Coffee Fest sejak kemunculannya pada tahun 2016 sangat mengagumkan. Ia bermula secara sederhana dengan sedozen vendor, dan terdapat lebih 60 pada tawaran tahun ini. Tiada Penapis telah berjalan kukuh selama enam tahun, tolak beberapa benjolan di sepanjang perjalanan (iaitu, 2020); ia sentiasa menyesuaikan diri dan kembali lebih kuat daripada tahun-tahun sebelumnya.

Pelangi sepanjang dua puluh kaki diperbuat daripada belon berwarna, dengan belon putih membentuk gugusan awan di bahagian bawah gerbang.
Pesta Kopi Tanpa Penapis 2022 telah ditaja oleh Third Wave Water.

Ini adalah tahun ketiga saya menghadiri, jadi saya merangka perkhidmatan saya sebagai sukarelawan untuk acara itu. Kakitangan adalah luar biasa dalam komunikasi mereka beberapa bulan lebih awal, tidak meninggalkan apa-apa yang dipersoalkan pada hari perayaan. Acara yang berjalan lancar dari belakang tabir sepadan dengan pandangan dari perspektif peserta.

Fokus pada Rawatan Air dan Kitar Semula

Melihat tontonan dari kedua-dua belah pihak, pertama sebagai sukarelawan dan kemudian sebagai atendan, penghargaan saya telah meningkat dengan pesat, terutamanya dalam bahagian pengeluaran sisa dan rawatan air. Tahun ini No Filter bekerjasama dengan syarikat pengkomposan tempatan, Kompos Bandar Mahkotauntuk melupuskan dan menggunakan semula semua bahan daripada kopi yang digunakan dengan betul. (Ini adalah sesuatu yang biasanya tidak membimbangkan bagi rata-rata atendan perayaan anda, tetapi amat dihargai.)

Pengunjung No Filter Coffee Fest mengelilingi pusat konvensyen untuk merasai barangan tersebut.
Pesta Kopi Tanpa Penapis tahun ini menampilkan lebih 60 vendor.

Seiring dengan kitar semula, rawatan air merupakan tema yang menonjol dalam acara tahun ini, yang ditaja oleh Air Gelombang Ketiga. Syarikat itu juga mengadakan slot masa utama dalam blok seminar Makmal Pembelajaran acara itu. Selain perbincangan panel berbilang, atendan dihidangkan dengan pelbagai demo peralatan kopi yang dihoskan oleh beberapa nama besar dalam pembuatan bir, seperti Baratza. Jika anda cukup cepat untuk mendapatkan pas, pemegang tiket VIP mendapat akses sejam lebih awal daripada pemegang tiket standard. Kedai panggang dan penaja tempatan juga memberikan hadiah sebagai insentif tambahan untuk masuk sebagai VIP.

Perayaan ini bermula dengan latte throwdown yang ditaja oleh Summit Coffee dan diakhiri dengan majlis selepas majlis tajaan Hex Coffee.

Tempah dengan Keseronokan

Dengan hujung minggu yang penuh dengan hiburan, penduduk tempatan menikmati keseronokan berasaskan kopi. Pesta Kopi Tanpa Penapis didahului dengan pertandingan seni latte mesra, yang dihoskan oleh vendor Kopi Summitdi mana orang baru dan profesional sama-sama menyertai perayaan. Selepas acara ialah perayaan pertama: majlis selepas pesta untuk semua orang dalam spektrum perniagaan kopi. Dianjurkan oleh Kopi Hexmajlis selepas itu adalah tempat untuk pemilik perniagaan baru dan lama untuk berhubung, dan peluang untuk pemilik kafe bertemu dengan pemanggang untuk membentuk hubungan masa depan.

Dengan lebih 700 tiket terjual, ini merupakan Pesta Kopi Tanpa Penapis terbesar yang hadir setakat ini, dalam kedua-dua vendor dan pemegang tiket. Kepimpinan acara bertukar tangan selepas tahun ini, jadi ia akan menarik untuk melihat bagaimana No Filter akan berkembang dengan usaha masa depan.

MENGENAI PENGARANG

Berbilang generasi berasal dari North Carolina, Zachariah Moss berhenti dari industri restoran selepas sedekad untuk meneruskan minatnya terhadap penulisan kreatif. Walaupun tidak dapat melarikan diri dari kecintaannya pada kopi, dia menjadi seorang penyalin/penulis hantu bebas untuk rakan dan perniagaan. Pejabatnya boleh didapati di beberapa kedai kopi di seluruh Carolina.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *