Tinjauan Ladang Hadapan Mendapati Dua Pertiga Rakyat Amerika Sanggup Makan Daging Ditanam

Menurut yang baru tinjauan Diselia oleh Ladang Hadapansebuah organisasi bukan untung yang bekerja untuk menamatkan pertanian kilang, kira-kira dua pertiga rakyat Amerika (67%) mengatakan mereka akan mengusahakan produk daging, manakala 58% terbuka untuk mengambil protein berasaskan tumbuhan.

Mengubah sikap

Tinjauan itu, yang dijalankan dengan kerjasama OnePoll, meminta 2,001 orang dewasa AS yang merupakan pembeli isi rumah utama tentang minat mereka terhadap alternatif daging. Walaupun majoriti menyatakan kesediaan untuk mengambil protein bebas haiwan, beberapa sikap negatif berterusan mengenai persepsi diet berasaskan tumbuhan, dengan 32-38% responden mempercayai stereotaip tentang vegan dan vegetarian, sama ada positif (cth mereka lebih belas kasihan) atau negatif ( cth mereka tidak mendapat cukup protein) untuk menjadi kenyataan.

Terutama, 72% mengatakan dekad yang lalu telah mengubah cara orang lain melihat stereotaip vegan dan vegetarian.

Kurang daging untuk hari raya?

Memandangkan harga daging, termasuk harga untuk ayam belanda, terus melambung tinggi, 64% pembeli rakyat Amerika berkata mereka mungkin menyajikan lebih banyak hidangan berasaskan tumbuhan dan kurang daging pada musim cuti ini.

Jamuan Kesyukuran/ Hari Raya
© Whole Foods

Mengulas mengenai penemuan itu, Farm Forward menyatakan, “Untuk percutian yang mementingkan daging secara sejarah seperti Kesyukuran dan Krismas, idea bahawa begitu ramai rakyat Amerika mungkin bersedia untuk menyusun semula meja makan mereka adalah tanda bahawa orang mungkin terbuka kepada hidangan dan norma baharu apabila berhadapan dengan kerapuhan sistem pertanian haiwan industri.”

Teknologi yang menjanjikan

Keterbukaan pengguna untuk mencuba daging yang ditanam datang pada masa yang menjanjikan, apabila lebih banyak syarikat semakin hampir untuk membawa produk penanaman pertama ke pasaran. Minggu ini, teknologi Daging Masa Depan Israel yang mula beroperasi diumumkan nama baharu, Believer Meats, dengan menjangkakan pelancaran AS, yang dijangka pecah pada 2023.

Daging Mukmin
© Daging Percaya

Menurut Believer, syarikat itu “proses dan teknologi pecah tanah telah membuka jalan untuk membawa daging yang ditanam selangkah lebih dekat kepada daya maju komersial, sementara menunggu kelulusan kawal selia AS”.

Syarikat lain, seperti Eropah Daging Mosajuga telah memulakan pembinaan kilang komersial berskala industri untuk menghasilkan produk daging yang diusahakan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *