UK: Jenama Baharu ‘Plants by Deliciously Ella’ Dilancarkan Secara Eksklusif di Waitrose – vegconomist

Platform makanan dan kesihatan berasaskan tumbuhan UK Sedapnya Ella telah melancarkan jenama saudara baharu, Plants by Deliciously Ella, dengan kerjasama Waitrose pasaraya. Plants by Deliciously Ella debut dengan rangkaian yogurt dan sup berasaskan tumbuhan semulajadi secara eksklusif untuk runcit di Waitrose.

Pada tahun lalu, Waitrose telah meningkatkan tawaran produk alternatifnya dengan menyenaraikan, melancarkan dan menandatangani tawaran pengedaran dengan jenama vegan dan berasaskan tumbuhan yang berbeza.

Deliciously Ella diasaskan pada 2012 oleh Ella Mills. Syarikat itu bermula sebagai laman web resipi dan blog. Selepas beberapa tahun, perniagaan itu berkembang menjadi sebuah restoran bernama Plants — maka nama jenama baharu itu. Pada 2015, Mills mencipta jenama makanannya sendiri yang menawarkan pelbagai makanan berasaskan tumbuhan. Deliciously Ella juga memiliki apl kesihatan, mempunyai koleksi buku resipi terlaris dan menganjurkan podcast. Kini, dengan jenama saudaranya, syarikat itu berkembang ke dalam kategori makanan dan minuman dengan SKU berasaskan tumbuhan.

Ella Mills mengulas mengenai pelancaran itu: “Sepuluh tahun lalu, saya memulakan Deliciously Ella untuk membuat makanan berasaskan tumbuhan yang lazat semudah yang mungkin. Landskap berasaskan tumbuhan telah berubah sehingga tidak dapat dikenali sejak itu, dengan kira-kira 50% isi rumah UK kini membeli produk makanan berasaskan tumbuhan. Semasa kami melihat ke arah masa depan, kami teruja untuk mengumumkan pelancaran jenama saudara baharu kami, Plants By Deliciously Ella, yang dilancarkan pada Oktober ini dengan kerjasama eksklusif dengan Waitrose.”

yogurt oleh jenama Plants oleh Deliciously Ella
© Safia Shakarchi

Peluang yang hebat

Plants by Deliciously Ella bertujuan untuk memberi inspirasi kepada pelanggan UK untuk menemui dan memperkenalkan lebih banyak lagi makanan semula jadi yang lazat, berasaskan tumbuhan ke dalam diet mereka.

Menurut syarikat itu, 50% isi rumah membeli produk berasaskan tumbuhan, dengan hampir 3 juta pembeli membeli produk makanan Deliciously Ella dalam tempoh enam bulan yang lalu sahaja. Disebabkan oleh pertumbuhan pasaran yang besar, syarikat itu melihat peluang dan merancang pelancaran produk inovatif merentas kategori makanan yang berbeza menjelang 2023 dengan kerjasama Waitrose.

Ketua Ambient Trading di Waitrose, Giles Fisher, berkata: “Makanan berasaskan tumbuhan telah semakin popular sejak beberapa tahun, dan perkongsian dengan Deliciously Ella ini merupakan peluang hebat untuk kami dapat menyediakan lebih banyak lagi berasaskan tumbuhan. pilihan untuk pelanggan kami, menjadikan gaya hidup holistik lebih mudah.”

“Kami sangat teruja untuk pelanggan kami merasai Plants by Deliciously Ella pada Musim Gugur ini, menjelang pelancaran penuh pada tahun baharu,” tambahnya.

Pelancaran bermula pada Oktober 2022 ini, sedia untuk musim Musim Gugur.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *