Umami Meats Mengumumkan Kerjasama Penyelidikan Dengan Waters Corporation Untuk Ikan Ternakan – vegconomist

Daging Umami Singapura hari ini mengumumkan kerjasama penyelidikan dengan saintis makanan dan pemakanan di Perbadanan Perairan untuk membangunkan kaedah makmal bagi produk ikan ternakan premium.

Umami Meats memberi tumpuan kepada penanaman ikan premium yang berada di IUCN (Kesatuan Antarabangsa untuk Pemuliharaan Alam Semula Jadi) Senarai Merah, adalah tidak sesuai untuk pertanian, dan terancam akibat penangkapan ikan yang berlebihan di lautan.

“Lebih 2 trilion ikan ditangkap setiap tahun untuk kegunaan manusia”

Dalam dua bulan kebelakangan ini sahaja syarikat itu telah membuat kemajuan besar termasuk memfailkan paten “perubahan permainan” untuk teknologi sel stem tunggal; kerjasama dengan Ingredion untuk fillet kek ikan yang ditanam; dan mendedahkan apa yang didakwanya sebagai laksa bebola ikan yang pertama ditanam di dunia.

sup bebola ikan Umami Meats
©Daging Umami

Waters mengendalikan makmal penyelidikan bertaraf dunia di Singapura yang memudahkan kerjasama dengan pakar industri dan akademik untuk mempercepat dan memacu kemajuan dalam penyelidikan keselamatan makanan dan air. Makmal itu menyediakan akses kepada teknologi khusus termaju, minda saintifik dan pembiayaan untuk menyokong projek yang bermakna, menurut syarikat itu.

“Lebih daripada 2 trilion ikan ditangkap setiap tahun untuk kegunaan manusia, dan kerana kebanyakan spesies ini tidak boleh diternak, ramai yang terdorong untuk kepupusan akibat penangkapan ikan yang berlebihan. Kerjasama kami dengan Waters Corporation adalah langkah penting ke arah membangunkan proses yang cekap dan kos efektif untuk menghasilkan ikan yang diusahakan,” katanya. Mihir PershadKetua Pegawai Eksekutif Umami Meats.

rangkaian ikan yang diusahakan
© Daging Umami

“Kami amat percaya pada nilai data analitik daripada alat penyelidikan saintifik untuk memajukan proses pembangunan dan kualiti produk kami, dan kami teruja dengan apa yang akan berlaku dengan rangkaian dan sokongan saintis makanan dan pemakanan di makmal penyelidikan Waters di Singapura,” tambah Pershad.

“Dengan bekerjasama dengan pakar industri dan akademik, kami boleh membantu mempercepatkan pengeluaran makanan laut yang ditanam secara cekap untuk penggunaan yang selamat, dan memacu kemajuan dalam penyelidikan keselamatan makanan dan air,” katanya. David CurtinNaib Presiden Asia Pasifik, Waters Corporation. “Kedua-dua Daging dan Air Umami berkongsi visi yang sama bahawa penyelidikan inovatif adalah penting untuk keselamatan dan kemampanan bekalan makanan dan air kami pada masa hadapan.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *