Verdali Brazil dan Carrefour Membuka Bahagian Penjual Daging Vegan Baharu – vegconomist

Pakar daging berasaskan tumbuhan Brazil, Tak guna telah bekerjasama dengan gergasi pasar raya besar Carrefour untuk menawarkan produknya di bahagian penjual daging vegan yang ditetapkan bersebelahan dengan kaunter daging segar di salah satu lokasi pasar raya di São Paolo.

Syarikat itu mendakwa sebagai syarikat pertama dengan pensijilan berasaskan tumbuhan di Brazil. Dalam dua tahun yang lalu, ia telah melancarkan rangkaian alternatif daging berasaskan tumbuhan yang dibuat dengan kacang, soya dan kacang ayam. Syarikat itu menyifatkan produknya sebagai rasa semula jadi baharu daging tumbuhan, berkhasiat dan sihat. Perlu dinyatakan bahawa syarikat itu mengatakan pembungkusannya menggunakan plastik kitar semula berasaskan bio.

Verdali mengulas mengenai bahagian penjual daging vegan baharu: “Cadangan inovatif ini bertujuan untuk memberi perkhidmatan kepada pengguna yang lebih suka protein berasaskan tumbuhan yang menumpukan pada pendemokrasian dengan mendedahkan produk di kaunter kedai daging yang sama, tetapi secara berasingan dengan penggunaan peralatan dan perkakas mereka sendiri. dengan semua berhati-hati untuk tidak bersentuhan dengan produk asal haiwan.”

Daging berasaskan tumbuhan Verdali
© Verdali

Daging berasaskan tumbuhan untuk bahagian daging vegan masa hadapan

Brazil ialah salah satu pemain industri makanan yang paling menonjol di rantau ini, dan pertumbuhan perniagaan berasaskan tumbuhan global mencabarnya. Sehingga kini, Brazil mempunyai industri protein alternatif yang baru muncul. Pelaburan di rantau ini meningkat dengan platform seperti Perniagaan Vegan yang membantu jenama membuat alternatif tenusu dan daging.

Jenama daging berasaskan tumbuhan Brazil sedang berinovasi menggunakan teknologi untuk mencipta produk untuk pengguna yang ingin tahu, flexitarian dan vegan. Fazenda Futuro menawarkan alternatif ayam, burger, tuna dan daging cincang berasaskan tumbuhan. Makanan Grano mempunyai barisan burger, sosej dan kibbeh beku, dan kini Vidali menambah ruang daging berasaskan plat bahagian penjual daging vegan baharu ini bersebelahan dengan daging tradisional.

Bahagian penjual daging vegan Verdali-Carrefour pertama akan berada di pasar raya besar yang terletak di Av. Washington Luís di Santo Amaro, São Paulo, dengan lebih banyak lokasi akan datang. Buat masa ini, pasar raya besar Carrefour lain menawarkan produk Vidali di bahagian sejuk beku.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *