Webinar ProVeg: Kuasa Menu Berasaskan Tumbuhan – vegconomist

ProVeg International baru-baru ini menganjurkan a webinar dengan panel pakar industri membincangkan cara terbaik untuk menyepadukan pilihan menu berasaskan tumbuhan ke dalam perniagaan perkhidmatan makanan anda.

Panel itu terdiri daripada Lauren Spokes, Ketua Perkhidmatan Makanan UK Jualan di Heura Foods; Claire Roper, Perunding Pemasaran & Inovasi untuk Perkhidmatan Makanan; dan Dean Wilson Hartles, Pengarah Pembangunan Makanan & Minuman di The Restaurant Group. Klik di sini untuk mengakses rakaman penuh webinar, atau untuk membaca ringkasan.

Beberapa topik utama yang dibincangkan dalam webinar ini termasuk:

  • Faedah dan cabaran menambahkan lebih banyak pilihan berasaskan tumbuhan pada menu anda.
  • Trend industri semasa.
  • Cara menggunakan seni bina pilihan, termasuk penyepaduan menu, deskriptor dan ikon untuk meningkatkan jualan.
  • Kepentingan meningkatkan kemahiran kakitangan dan tukang masak.
  • Bagaimana jenama dan restoran berasaskan tumbuhan boleh bekerjasama dengan berkesan.

Jadi, mengapa perniagaan perkhidmatan makanan anda perlu mengambil berat tentang menambah lebih banyak pilihan berasaskan tumbuhan pada menu?

pengunjung muda di restoran
Imej ihsan ProVeg International

Ahli panel bersetuju dengan faedah utama meningkatkan tawaran berasaskan tumbuhan restoran anda: iaitu, ia menarik pelanggan. Ia amat berguna dalam menarik demografi yang lebih muda – yang lebih cenderung terbuka kepada pemakanan berasaskan tumbuhan – dan dalam menarik pengunjung yang lebih mementingkan kelestarian.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara terbaik untuk melaksanakan faedah ini, pastikan anda menyemak webinar penuh dan dengar apa yang dikatakan oleh ahli panel Lauren Spokes dan Dean Wilson Hartles.

Dan jika syarikat anda tidak menampilkan pelbagai pilihan berasaskan tumbuhan untuk dipilih oleh pengguna? Nah, anda berisiko rugi dalam perniagaan, dan bukan hanya daripada individu vegan. Menurut Claire Roper, individu vegan memegang banyak kuasa dalam proses membuat keputusan kumpulan besar apabila ia datang untuk memilih tempat makan. Orang ramai tidak mahu berasa tersisih atau mengecualikan orang lain, jadi memilih restoran yang paling mesra vegan telah menjadi amalan biasa di kalangan ramai pengguna.

Seorang wanita muda minum smoothie hijau dan makan burger di restoran makanan segera vegan
©[email protected]

“Orang ramai menuntut lebih banyak, jadi anda tidak boleh hanya mendekati [including plant-based options] sebagai latihan kotak tanda lagi. Orang ramai mahukan makanan yang mereka boleh Instagram tentang, makanan yang kelihatan sedap, dan makanan yang berkhasiat. Terdapat cabaran di sini, tetapi juga peluang,” komen Claire Roper, Perunding Pemasaran & Inovasi untuk Perkhidmatan Makanan.

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang faedah dan cabaran yang terlibat dalam meningkatkan pilihan berasaskan tumbuhan dalam restoran dan perniagaan perkhidmatan makanan lain, klik di sini untuk menonton webinar penuh. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang cara mempromosikan jualan produk berasaskan tumbuhan yang meningkatkan keuntungan syarikat anda, klik di sini untuk mengakses Hab Makanan Baharu ProVeg International sekarang!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *