Wicked Kitchen Bekerjasama Dengan Minnesota Timberwolves untuk Gerai Konsesi Berasaskan Tumbuhan – vegconomist

Dapur Jahat telah mengumumkan pembukaan pendirian konsesi berasaskan tumbuhan sepenuhnya dengan kerjasama pasukan bola keranjang Minnesota Timberwolves.

Gerai itu akan dibuka di Pusat Sasaran di gelanggang rumah Timberwolves di Minneapolis, yang juga merupakan bandar di mana Wicked beribu pejabat. Ini akan menjadi kali pertama jenama itu berkhidmat kepada pasukan sukan dan peminat.

Menu termasuk:

Sandwic

  • Chorizo ​​Brat Panggang – bratwurst dengan harissa mayo pedas, lada tumis dan bawang, di atasnya dengan daun salad yang dicukur pada sub roll.
  • Burger Jalapeno Gouda – patty jalapeño, keju vegan gouda cair, salad, tomato masak anggur dan hirisan bawang, dihiasi dengan sos burger Wicked.
  • Sub – Bebola daging berperisa Itali dalam sos merah Nana yang popular dari Wicked, dihiasi dengan parmesan vegan pada sub gulung mentega bawang putih.

Kebaharuan Ais Krim

  • Batang Putih Berry – aiskrim vanila dengan pusaran raspberi yang dicelup dalam coklat putih vegan.
  • Batang Coklat & Badam – aiskrim vanila dengan badam bakar yang dicelup dalam coklat susu vegan.
  • Coklat & Kon Beri Merah – ais krim coklat, sos beri merah dan cip coklat dalam kon tanpa gluten.
Pendirian konsesi berasaskan tumbuhan Wicked Kitchen
© Dapur Jahat

Produk Wicked juga akan dihidangkan di Peringkat Kelab Pusat Sasaran dan Lounge VIP. Selain itu, Wicked akan mengendalikan gerai ais krim khusus di tempat itu, menyajikan pencuci mulut beku berasaskan lupin yang inovatif.

Dapur Jahat di AS

Selepas bermula di UK, Wicked Kitchen memasuki AS tahun lepas dengan pelancaran jenama berasaskan tumbuhan terbesar di negara itu dalam sejarah kedai runcit. Sejak itu, syarikat itu terus melancarkan produk baharu di beribu-ribu pasar raya utama.

Bulan lalu, Wicked memperoleh saluran Amerika Utara jenama makanan laut berasaskan tumbuhan Good Catch, dan mengumpul $20 juta dalam pembiayaan daripada pelabur termasuk pelakon Woody Harrelson.

“Adalah satu penghormatan untuk memberikan pasukan kampung halaman kami pengalaman Wicked yang akan digemari dan didambakan peminat,” kata Pete Speranza, Ketua Pegawai Eksekutif Wicked Kitchen. “Kami tahu makanan kami akan segera menjadi kegemaran peminat dan setanding dengan pasukan hebat tahun ini. Semakin ramai pemain beralih kepada makan berasaskan tumbuhan, dan kami mahu memberikan peminat peluang yang sama.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *