Wicked Kitchen Mendapat $20J Daripada Pelabur Termasuk Woody Harrelson – vegconomist

Dapur Jahat hari ini mengumumkan bahawa ia telah mengumpulkan $20 juta daripada pelabur termasuk pelakon Woody Harrelson, dan melaporkan bahawa ia telah meningkatkan pertumbuhan jualan YOY lebih tiga kali ganda.

“Saya telah mengenali Chad dan Derek selama bertahun-tahun dan telah kagum dengan kreativiti jahat mereka di dapur,” Woody Harrelson

Berita hari ini datang tiga minggu selepas pengumuman bahawa Wicked, yang ditubuhkan oleh Derek dan Chad Sarno, telah memperoleh syarikat makanan laut berasaskan tumbuhan Good Catch — juga diasaskan oleh saudara Sarno — mengembangkan rangkaian pelbagai kategori syarikat untuk memasukkan portfolio Good Catch beku. dan produk makanan laut vegan ambien.

Wicked-GoodCatch-Family
© Dapur Jahat
Pelabur baharu termasuk Ahimsa VC dari India, NRPT dari Thailand (di mana Wicked akan memperkenalkan 17 produk), serta pelakon Woody Harrelson. Harrelson, seorang peguambela vegan, melabur dalam Good Catch pada tahun 2020, dan turut menyertai pusingan Siri A untuk jenama charcuterie vegan Orange County Abbot’s Butcher, bersama rakan dan rakan pelakon Owen Wilson.

“Saya telah mengenali Chad dan Derek selama bertahun-tahun dan telah kagum dengan kreativiti jahat mereka di dapur dan bahawa mereka tidak takut untuk menolak sempadan,” kata Woody Harrelson. “Apa yang saya suka tentang jenama ini ialah produk sebenarnya dicipta oleh chef yang sentiasa mengutamakan rasa, menjadikannya begitu mudah untuk digunakan berasaskan tumbuhan.”

Wicked Kitchen hari ini menyatakan bahawa dana itu akan membantu syarikat CPG global untuk meningkatkan lagi inisiatif kesedaran jenama global dan mengembangkan pengedaran runcit dan saluran lain untuk memasukkan perkhidmatan makanan.

Produk jahat
© Dapur Jahat

Pete Speranza, Ketua Pegawai Eksekutif Wicked Kitchen, mengulas kepada vegconomist hari ini: “Pusingan pendanaan jambatan ini mengesahkan minat dan kepercayaan berterusan terhadap kepentingan produk bebas haiwan, tetapi produk yang dibuat dengan lazat untuk daya tarikan yang lebih luas. Kami tidak sabar-sabar untuk memperkenalkan lebih banyak inovasi yang lazat kepada pasaran dalam beberapa bulan akan datang.”

“Melihat landskap berasaskan tumbuhan, Wicked Kitchen menonjol di kalangan orang ramai bukan sahaja kerana pertumbuhan kami yang luar biasa tetapi juga kerana kepelbagaian kami di pelbagai jabatan pasar raya,” tambahnya. “Hakikat bahawa peruncit mengambil berbilang SKU dan ada juga yang mendedikasikan keseluruhan set pintu beku untuk produk kami adalah bukti bahawa mereka ingin membentangkan pelanggan pelbagai pilihan di bawah satu jenama berasaskan tumbuhan yang lebih maju dan mempunyai daya tarikan yang lebih luas. .”

Pete Hope
Ketua Pegawai Eksekutif Pete Speranza© Wicked Kitchen
Wicked melaporkan bahawa produknya kini berada di lebih daripada 6,500 kedai runcit di seluruh AS hanya setahun selepas tiba di pasaran AS. Selain itu, jenama itu melancarkan 23 produk di peruncit runcit terkemuka Finland, S-Market.

Hari ini hingga Sabtu, Wicked Kitchen akan mengambil bahagian di Natural Products EXPO East di Pusat Konvensyen Pennsylvania, 1101 Arch St, Philadelphia, PA 19107 – gerai #1139.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *